Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Κινητοποιήσεις σε Καρδίτσα - Λέσβο

Αγωνιστικά συλλαλητήρια καταδίκης της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων πραγματοποιούν σήμερα, Τετάρτη, οι μικρομεσαίοι αγρότες σε Καρδίτσα και Λέσβο, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να περιμένουν με «σταυρωμένα τα χέρια» το ξεκλήρισμα από τη γη τους, κατά τις επιταγές της νέας ΚΑΠ.

Στην Καρδίτσα η συγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί, στη Δημοτική Αγορά της πόλης, έπειτα από πρωτοβουλία της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού (ΕΟΑΣΚ). Η Ομοσπονδία σε ανακοίνωση - κάλεσμα προς τον αγροτικό κόσμο της περιοχής υπογραμμίζει την ανάγκη να ενταθεί ο αγώνας εναντίον αυτής της πολιτικής, που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη συμφωνία του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου, επιχειρώντας να την παρουσιάσουν σαν μονόδρομο για να καλλιεργήσουν τη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια στους μικρομεσαίους αγρότες.

Η συγκέντρωση της Λέσβου θα γίνει στην πλατεία Σαπφούς στις 11 το πρωί, με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) αγροτών του νησιού. Στο κάλεσμα της ΣΕΑ επισημαίνεται ότι η κατάσταση για τους αγροτοκτηνοτρόφους χρόνο με το χρόνο χειροτερεύει, αφού «τα 2,65 ευρώ που μας δίνουν για το λάδι είναι τιμή πέρα για πέρα εξευτελιστική, αφού πριν 3 χρόνια αυτή ήταν ίδια. Το ίδιο εξευτελιστική είναι και η τιμή των 0,82 λεπτών το κιλό για το γάλα και τα 3,5 ευρώ για το κρέας». Ανακοίνωση συμπαράστασης στο σημερινό συλλαλητήριο εξέδωσε και η ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ, επισημαίνοντας: «Η κυβέρνηση υλοποιώντας τις αποφάσεις της ΕΕ στοχεύει στην καταστροφή της μικρομεσαίας παραγωγής και στη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια. Η μόνη απάντηση σε αυτήν την πολιτική είναι εκείνη του αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ