Πέμπτη 28 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΟΜΙΛΟΣ «ΛΑΝΑΡΑ»: Τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι σε όλα τα εργοστάσια των κλωστοϋφαντουργείων του Ομίλου Λαναρά. Διαμαρτύρονται για καθυστέρηση πληρωμών και ζητούν να δεσμευτεί η εργοδοσία ότι δε θα προχωρήσει σε νέα μείωση προσωπικού, καθώς και ότι θα διασφαλιστεί η συνέχιση της παραγωγικής λειτουργίας των εργοστασίων.

ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ: Τη γενική εκλογοαπολογιστική του συνέλευση θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα, 17 Μάρτη, στις 4.30 το απόγευμα στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων, το ενιαίο Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αθήνας.

ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: Την Τετάρτη, 12 Μάρτη, αρχίζουν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης στο Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Ανωνύμων Εταιρειών και Γραφείων Αθήνας, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι και την Τρίτη, 18 Μάρτη. Οι αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, στον 3ο όροφο.

ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Την άμεση λήψη μέτρων για την εξόφληση δεδουλευμένων των εργαζομένων σε ξενοδοχεία της Κέρκυρας απαιτεί με Επίκαιρη Ερώτηση προς τους Υπουργούς Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Τουριστικής Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ: 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Αττικής, στις 4 Μάρτη. Στις 12 Μάρτη θα κάνουν πανελλαδική 24ωρη απεργία και συγκεντρώσεις στα «Διοικητήρια των Περιφερειαρχών» ανά Περιφέρεια. Στο ενδιάμεσο διάστημα θα απέχουν από την εκτέλεση συγκεκριμένων καθηκόντων. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν οικονομικά και θεσμικά αιτήματα.

«ΦΛΟΚΑΦΕ»: Στην απόλυση εργαζόμενου προχώρησε η διεύθυνση της καφετέριας «Φλοκαφέ» στην περιοχή της Φιλαδέλφειας επειδή «τόλμησε» να διεκδικήσει μισθό και ένσημα που προβλέπονται από τη Συλλογική Σύμβαση. Ο εργαζόμενος είχε προσληφθεί ως μπουφετζής, αλλά τους τελευταίους 4 μήνες απασχολούνταν ως σερβιτόρος. Η επιχείρηση παράνομα τον πλήρωνε με μισθό και όχι με ποσοστά, όπως ρητά ορίζει η σύμβαση, ενώ του κολλούσε μεικτά ένσημα (σύμφωνα με την ειδικότητα που είχε προσληφθεί) και όχι βαρύ ένσημο, όπως προβλέπεται από την ειδικότητα που στην πραγματικότητα δούλευε, δηλαδή αυτή του σερβιτόρου.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις πραγματοποίησαν χτες και προχτές οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα της Ελλάδας, ενάντια στους αντιασφαλιστικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης που περιλαμβάνουν και την ενοποίηση του ταμείου κύριας σύνταξής τους, οδηγώντας στη μείωση των συντάξεων και στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Η πρώτη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία και η δεύτερη έξω από τις κτιριακές εγκαταστάσεις της Τράπεζας της Ελλάδας στο Χολαργό.

ΔΕΗ: Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από 3 έως 6 Μάρτη προχωρούν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ για το Ασφαλιστικό.

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: Να προχωρήσει άμεσα στις αναγκαίες προσλήψεις (1.000 περίπου άτομα) και ειδικότητες προσωπικού, μέσω ΑΣΕΠ και ενταγμένους στον υφιστάμενο κανονισμό, απαιτούν οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ από τη διοίκηση της επιχείρησης, καθώς η τεράστια έλλειψη προσωπικού οδηγεί διαφορετικές ειδικότητες να καλούνται να καλύψουν ανάγκες διαφορετικές από το αντικείμενό τους. Κάτι που αναδεικνύει, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, και η επίθεση που δέχτηκε από ομάδα δέκα ατόμων εργατοτεχνίτης ενώ εκτελούσε χρέη φύλακα στο αντλιοστάσιο της Υλίκης με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται με σπασμένα πλευρά και βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Τις νέες αυξήσεις - «φωτιά» στα εισιτήρια που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ενωση Συνταξιούχων Κύριας και Επικουρικής Ασφάλισης Πειραιώς και Πέριξ Δήμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ