Παρασκευή 29 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Κώστας Κοϊνης
Κώστας Κοϊνης
Φωτ.

Υπάρχουν ακόμη μερικοί από εκείνους που αγάπησαν και με ιδιαίτερη συγκίνηση θυμούνται τον ΚΩΣΤΑ Μ. ΚΟΪΝΗ από το Κουτάκι Φωκίδας, τον εξαιρετικό, ευγενικό νέο, το δραστήριο συνδικαλιστή και πιστό ιδεολόγο κομμουνιστή, ο οποίος πριν από 72 χρόνια, στις 27 Φλεβάρη 1936, «έφυγε» πικραμένος από τη σκληρή ζωή του, στα 25 χρόνια του, χτυπημένος από βαριά αρρώστια.

Στη μνήμη του, προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Στις 10 Φλεβάρη 2008 «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος πατέρας μας ΝΙΚΗΤΑΣ ΓΙΩΤΗΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και άνθρωπος με βαθιά πίστη στα ιδανικά του Κόμματός μας, του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Μετάλλου, 300 ευρώ στο ΚΚΕ και την υπόσχεσή μας ότι θα συνεχίσουμε να περπατάμε στον ίδιο δρόμο με εκείνον, το δρόμο του αγώνα για τα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Τα παιδιά του: Νάντια - Χρήστος

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΗΤΣΕΑ στελέχους του ΚΚΕ και αντί για στεφάνι στην πολιτική κηδεία του, πρόσφεραν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ ΕΒΕ καλλιθέας, ο φίλος του Μιχάλης 50 ευρώ και ο φίλος του Μπάμπης 40 ευρώ.

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη των αγωνιστών, οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους στους αγώνες για ένα καλύτερο «αύριο», που κατάγονταν από το χωριό Κυψέλη (Χόσεψη) Αρτας, συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί τους πρόσφεραν στο ΚΚΕ 125 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου: ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ ΠΟΥΡΝΑΡΑ (φωτογραφία), αντάρτη του ΕΛΑΣ και μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος σκοτώθηκε το 1947 στο χωριό Παλαιοκαρυά Τρικάλων. ΑΝΤΩΝΗ Β. ΑΓΓΕΛΗ (φωτογραφία ) μέλους του ΚΚΕ, αντάρτη του ΕΛΑΣ και μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος σκοτώθηκε τον Απρίλη 1947 στις Μελάτες Αρτας. Του αδελφού του ΜΑΝΘΟΥ Β. ΑΓΓΕΛΗ, μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος πιάστηκε στον δυτικό Κόζιακα και δολοφονήθηκε. ΓΕΩΡΓΙΟΥ Στ. ΑΓΓΕΛΗ ο οποίος δολοφονήθηκε από χωροφύλακες στο Βουλγαρέλι Αρτας στις 17 Αυγούστου 1947. ΓΙΑΝΝΗ Στ. ΑΓΓΕΛΗ αντάρτη του ΕΛΑΣ και μαχητή του ΔΣΕ ο οποίος πέθανε πολιτικός πρόσφυγας. ΔΗΜΟΥ Β. ΠΑΠΠΑ αντάρτη του ΕΛΑΣ , ο οποίος πέθανε το 1943. ΒΑΓΓΕΛΗ Ν. ΤΣΙΤΣΑ αντάρτη του ΕΛΑΣ, ο οποίος σκοτώθηκε στο χωριό Πέτα στις 13 Σεπτέμβρη 1944. ΠΑΝΤΕΛΗ ΓΑΛΑΖΟΥΛΑ αντάρτη του ΕΛΑΣ, ο οποίος σκοτώθηκε στις 13 Σεπτέμβρη 1944 στο Κομπότι Αρτας. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΜΑΚΑΒΕΛΟΥ αντάρτη του ΕΛΑΣ, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Οκτώβρη 1946 στην Ανεμοράχη Αρτας.

Βελισσάριος Πουρνάρας
Βελισσάριος Πουρνάρας
Χρήστος Νταβαντζής

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΝΙΚΟΥ ΣΑΡΑΒΑΝΟΥ από την Καπαρία Ανδρου, η κόρη του Βιολέτα και ο Νίκος Υδριώτης προσφέρουν 50 ευρώ στην ΚΟ Κυκλάδων.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΚΑΛΟΓΡΙΔΗ αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, η οικογένειά του προσφέρει 40 ευρώ στην ΚΟ Κυκλάδων.


Νικόλαος Καλογρίδης
Νικόλαος Καλογρίδης

Αντώνης Αγγελής
Αντώνης Αγγελής

Χρήστος Μητσέας
Χρήστος Μητσέας

ΝΙΚΗΤΑΣ ΓΙΩΤΗΣ
ΝΙΚΗΤΑΣ ΓΙΩΤΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ