Τετάρτη 5 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Ερευνητικά στοιχεία... .

Σε παιδοψυχολόγο απευθύνθηκε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για το θέμα της προστασίας της παιδικής ηλικίας. Αφορμή είναι η εκπομπή του ALPHA «Baby dance». H παιδοψυχολόγος Μπετίνα Ντάβου, στην «απάντησή» της, ουσιαστικά αναφέρθηκε στην επίδραση που έχουν τέτοιου είδους εκπομπές στα παιδιά που συμμετέχουν και όχι στους ανήλικους τηλεθεατές.

Δεν μπορεί, όπως αναφέρει, να αποφανθεί για επιδράσεις από τη στιγμή που απουσιάζουν τα «ερευνητικά στοιχεία». Τονίζει ότι τα γενικότερα «διεθνή ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι οι όποιες επιδράσεις των περιεχομένων των Μέσων στα παιδιά είναι σύνθετες, πολυπαραγοντικές και ενσταλακτικές». Για τα παιδιά που συμμετέχουν σημειώνει πως οι «έφηβοι γενικώς τείνουν να ταυτίζονται με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας στα οποία θέλουν να μοιάσουν». Ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης είπε ότι η Ολομέλεια θα εκτιμήσει την άποψη της παιδοψυχολόγου, αλλά διευκρίνισε ότι η ευθύνη του ΕΣΡ είναι για τους ανήλικους που βλέπουν τηλεόραση και όχι για τα παιδιά που συμμετέχουν. Για το «Baby dance» είχαν κληθεί χτες σε ακρόαση εκπρόσωποι του ALPHA, οι οποίοι το αμέσως επόμενο διάστημα θα στείλουν υπόμνημα. Υπόμνημα θα στείλει και το EXTRA, εκπρόσωποι του οποίου είχαν κληθεί για την εκπομπή «Αποκαλυπτικό δελτίο» που μεταδόθηκε στις 23/1/08 και στην οποία μεταδόθηκε ηχογραφημένη η συνομιλία του Δ. Καμπουράκη με τον Στ. Χίο.

Στη χτεσινή συνεδρίαση, το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 65.000 ευρώ, ενώ αποφάσισε και τη διακοπή λειτουργίας ορισμένων σταθμών. Επέβαλε πρόστιμο 30.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA για εκπομπή εκτός μπάντας στο κανάλι 69 της Φλώρινας. Στο «Super TV» 20.000 ευρώ για παράνομη εκπομπή εκτός μπάντας και στο «Αχαΐα TV» 15.000 ευρώ γιατί υπέβαλε ροή προγράμματος διαφορετική από αυτήν που είχε καταγράψει το συνεργείο του ΕΣΡ. Προχώρησε, επίσης, στην οριστική διακοπή του «Ξάνθη Channel» και του «Ρόδος Channel».

To ΕΣΡ ετοιμάζει, επίσης, την έκθεση πεπραγμένων την οποία πρέπει μέχρι το τέλος Μάρτη - όπως κάθε χρόνο - να την καταθέσει στη Βουλή.

Τέλος, το ΕΣΡ δε συζήτησε το θέμα της παραβίασης της πολιτικής πολυφωνίας σε βάρος του ΚΚΕ, γιατί όπως είπε ο Ιωάννης Λασκαρίδης απουσίαζαν δύο μέλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ