Σάββατο 8 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Επιλογές
«Φωνές» αισθαντικών χρωμάτων
Εργο του Δημήτρη Σαρασίτη
Εργο του Δημήτρη Σαρασίτη
  • Ζωγραφική του Δημήτρη Σαρασίτη εγκαινιάζεται στις 11/3 (7.30μ.μ.) στην αίθουσα τέχνης «έκφραση γιάννα γραμματοπούλου» (Βαλαωρίτου 9α). Ο δημιουργός αντλεί αφορμές από εικόνες λιμανιών και πλοίων. Καταγράφει ανεπιτήδευτα τα οπτικά γεγονότα μέσα από την γκάμα γκρίζων χρωμάτων και από αρμονικές εναλλαγές της ύλης, οι οποίες χτίζουν μεθοδικά το ζωγραφικό σύνολο. Οπως σημειώνει η Ιρις Κρητικού, «...ο ζωγράφος αντιπαραθέτει την επιθυμία του να δημιουργήσει ένα χώρο "ανοιχτό", απελευθερωμένο από το στοιχείο του ειδυλλιακού...».
  • Από τις 12/3 - 5/4 στην γκαλερί «Καπλανών 5», θα φιλοξενηθεί έκθεση ζωγραφικής της Ελκε Λαγκάσκι με τίτλο «Υπερβατικά Τοπία». Η έκθεση συμπίπτει με τη συμμετοχή της στην ομαδική έκθεση «Ελληνες καλλιτέχνες στη Γερμανία - Γερμανοί καλλιτέχνες στην Ελλάδα», που παρουσιάζεται στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων. Γεννήθηκε στο Αμβούργο και σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών του Ντίσελντορφ και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην παρισινή Ακαδημία Καλών Τεχνών. Από το 1981 ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Χρησιμοποιώντας μια μινιμαλιστική παλέτα εξερευνά τους τόνους του μπλε, του γκριζοπράσινου, του κόκκινου και της ώχρας... δημιουργώντας μοναδικές ψυχογραφίες τοπίων».
  • «Μικρές ιστορίες» είναι ο τίτλος της έκθεσης ζωγραφικής του Θεοφάνη Γουλή, που εγκαινιάζεται στις 11/3 (7.30μ.μ.), στην γκαλερί «Αργώ» (Νεοφύτου Δούκα 5). Παρουσιάζονται, κυρίως, φιγούρες που ξεκινούν από την καθημερινότητα και τις μικρές ιστορίες που αυτή περικλείει. Οπως ο ίδιος αναφέρει, «κύριος στόχος είναι η ζωγραφική και μόνο η ζωγραφική, χωρίς επιτήδευση, χωρίς δύσκολα νοήματα». Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974 και σπούδασε στην ΑΣΚΤ Αθήνας στο εργαστήρι του Γιάννη Βαλαβανίδη. Είναι η πρώτη ατομική παρουσίαση δουλειάς του στην Ελλάδα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ