Σάββατο 8 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Η επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) στο γερμανικό κρατίδιο της Εσσης Αντρέα Υψηλάντη ανακοίνωσε ότι δε θα επιδιώξει συνεργασία με το Κόμμα της Αριστεράς - Die Linke για τη διακυβέρνηση του κρατιδίου.

ΜΠΑΜΠΕΪΝ.-- Απεργιακό αγώνα περίπου μίας βδομάδας συμπληρώνουν χιλιάδες εργάτες στον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας στη (νοτιοαφρικανική) Σουαζιλάνδη, διεκδικώντας μισθολογικές αυξήσεις τουλάχιστον 12% και καλύτερες συνθήκες εργασίας από την εργοδοσία, που στη συντριπτική της πλειοψηφία είναι Ταϊβανέζοι επιχειρηματίες. Χτες, η αστυνομία διέλυσε απρόκλητα με βροχή δακρυγόνων ειρηνική διαδήλωση τραυματίζοντας δεκάδες απεργούς.

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Εως το τέλος του μήνα θα έχει σχηματιστεί η νέα κενυατική κυβέρνηση, προέβλεψε χτες ο ηγέτης της αντιπολίτευσης και πιθανότερος νέος πρωθυπουργός, Ράιλα Οντίνγκα.

ΛΟΥΑΝΤΑ.-- Ομάδα Αγκολέζων αυτονομιστών από την πετρελαιοπαραγωγό περιοχή Καμπίντα ανέλαβε χτες την ευθύνη για την ενέδρα που υποστηρίζει πως έστησε την περασμένη Δευτέρα στις εγκαταστάσεις πορτογαλικής εταιρείας, με αποτέλεσμα το θάνατο τριών στρατιωτών και το σοβαρό τραυματισμό ενός Πορτογάλου εργαζόμενου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ