Τετάρτη 12 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Επικίνδυνος... κατήφορος

Ο στρουθοκαμηλισμός των αρμοδίων (κυβέρνηση, αστυνομικές, δικαστικές και αθλητικές αρχές), δεν είναι πλέον απλά υποκριτικός και καταγέλαστος. Είναι επικίνδυνος. Στη μακρά αλυσίδα των περιστατικών - με πρακτικές οργανωμένου εγκλήματος και συμμοριών - σε (ή με αφορμή) αθλητικά γεγονότα, ήρθε να προστεθεί άλλο ένα. Μαφιόζικο χτύπημα σε πολυσύχναστο μέρος, όπου από σύμπτωση δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί ή απώλειες ανθρώπινων ζωών.

Ξημερώματα Κυριακής, ξενοδοχείο της Γλυφάδας (όπου διέμεναν, μεταξύ άλλων, οι αποστολές του Παναιτωλικού - που θ' αντιμετώπιζε την Ηλιούπολη - της Ρόδου, η εθνική Παίδων της Ρουμανίας,) μετατράπηκε σε πεδίο δράσης οργανωμένων εγκληματικών στοιχείων. Βόμβες μολότοφ και «γαζωμένα» με σφαίρες αυτοκίνητα μελών του Παναιτωλικού. Η διοργανώτρια απλά ανέβαλλε το παιχνίδι, η ΠΑΕ Ηλιούπολη, σε ανακοίνωσή της, καταγγέλλει προβοκάτσια αλλά δεν καταδικάζει τα γεγονότα, αστυνομικές και δικαστικές αρχές ψάχνουν τους άγνωστους φυσικούς αυτουργούς.

Η ουσία όμως βρίσκεται αλλού. Ο αθλητισμός δεν έχει καμιά σχέση με τέτοιες νοοτροπίες και πρακτικές. Ο εμπορευματοποιημένος αθλητισμός είναι συνυφασμένος. Γιατί «θεός» του είναι τα συμφέροντα και «θρησκεία» του η υπεράσπισή τους. Στο όνομα της οποίας δεν αποκλείονται μέθοδοι του υποκόσμου. Στην αγοραία λογική, είναι αποδεκτή η θέση - πρακτική «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Χωρίς περικοκλάδες λοιπόν, όποιος επιλέγει ή στηρίζει ή αποδέχεται (άμεσα ή έμμεσα) τη δεύτερη εκδοχή, είναι τουλάχιστον συνένοχος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ