Τετάρτη 19 Μάρτη 2008 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΙΛΕΛΕΡ
Η πρέπουσα αγωνιστική τιμή στους κολίγους

Την ερχόμενη Κυριακή 23/3 στις 11 πμ το αγωνιστικό ραντεβού που έδωσε η ΠΑΣΥ

Από την περσινή εκδήλωση τιμής στο Κιλελέρ
Από την περσινή εκδήλωση τιμής στο Κιλελέρ
Πλησιάζει η μέρα που η μαχόμενη αγροτιά της χώρας θα τιμήσει αγωνιστικά τους Θεσσαλούς κολίγους, που πριν 98 χρόνια έπεσαν αγωνιζόμενοι στο Κιλελέρ. Το αγωνιστικό ραντεβού η ΠΑΣΥ το έδωσε την ερχόμενη Κυριακή 23 του Μάρτη στις 11 πμ. Οι δυνάμεις της ΠΑΣΥ δραστηριοποιούνται στις αγροτικές περιοχές της χώρας, καλώντας τους αγροτοκτηνοτρόφους να δώσουν μαζικό «παρών».

Μιλώντας στο «Ρ» ο Σπύρος Κλινάκης, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ, σημείωσε τα ακόλουθα: «Εκατό χρόνια σχεδόν από την εξέγερση του Κιλελέρ και βασικές κατακτήσεις του αγροτικού κινήματος, όπως τιμές ασφαλείας, κρατικοσυνεταιριστικές επιχειρήσεις, κρατικά συνεταιριστικά εργοστάσια παραγωγής αγροτικών εφοδίων αποτελούν παρελθόν, μετά από 30 χρόνια περίπου εφαρμογής της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που όλα αυτά τα χρόνια εναλλάσσονται στην εξουσία. Η εφαρμογή της ΚΑΠ από τα πρώτα χρόνια έδειχνε πού θα οδηγούνταν οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι. Το βίαιο ξεκλήρισμα, οι στρατιές ανέργων της υπαίθρου που έρχονται να προστεθούν σε αυτούς των πόλεων, η συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγους τσιφλικάδες - καπιταλιστές, ο έλεγχος της διατροφής του ελληνικού λαού, που καθορίζεται από τα συμφέροντα των πολυεθνικών, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά αυτής της πολιτικής».

Ακολούθως, ο Σπ. Κλινάκης τόνισε: «Ομως τα συμφέροντα των μικρομεσαίων αγροτών, των εργαζομένων, των μικρομεσαίων ΕΒΕ, είναι αντιδιαμετρικά αντίθετα με τις επιλογές της ΕΕ και του κεφαλαίου. Η παραμονή των μικρομεσαίων αγροτών στη γη τους, η παραγωγή φθηνών και υγιεινών αγροτικών προϊόντων, μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μέσα από τον αγροτικό παραγωγικό συνεταιρισμό και τον κεντρικό σχεδιασμό με βάση τις ανάγκες του λαού. Αυτοί πρέπει να είναι οι στόχοι πάλης του συνεπούς αγροτικού κινήματος, με το δυνάμωμα των αγροτικών συλλόγων και των ομοσπονδιών, τη συσπείρωσή τους στην ΠΑΣΥ, για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής και τη δημιουργία ενός Μετώπου με τους εργαζόμενους και μικρούς ΕΒΕ που θα επιβάλλει μια άλλη πολιτική υπέρ των λαϊκών στρωμάτων». Καταλήγοντας υπογράμμισε: «Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη τιμή για τους αγωνιστές του Κιλελέρ που με τη θυσία τους μας δίδαξαν ότι ο αγώνας για το δίκιο δεν πάει ποτέ χαμένος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ