Σάββατο 22 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Θέμα χρόνου η αύξηση του ΦΠΑ!

Η κυβέρνηση, λίγους μήνες μετά τις εκλογές και τα όσα λέγονταν προεκλογικά, τώρα ομολογεί τις προθέσεις της

Μέσα στο πλέγμα των φοροεισπρακτικών μέτρων που εξετάζει η κυβέρνηση ήταν και παραμένει και η νέα αύξηση του ΦΠΑ, μέσω του οποίου σκοπεύουν να επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τα λαϊκά εισοδήματα. Οι προθέσεις των κυβερνώντων, που απορρέουν από την εφαρμοζόμενη δημοσιονομική πολιτική σε επίπεδο ΕΕ, προκύπτουν και από δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε χτες Παρασκευή στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΦΛΑΣ». Ο υπουργός δεν έκρυψε το γεγονός (δηλαδή πως παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέων φοροεισπρακτικών μέτρων) και δήλωσε πως μετά τις διεθνείς εξελίξεις και εξαιτίας της ανόδου του πληθωρισμού «απομακρύνονται» τα σενάρια για αύξηση του ΦΠΑ.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Γ. Αλογοσκούφης σημείωσε ότι «δεν υπήρχε σενάριο αύξησης για το ΦΠΑ για το 2008 έτσι κι αλλιώς, αλλά οι οποιεσδήποτε πρωτοβουλίες θα συντελούσαν σε περαιτέρω αύξηση του ΦΠΑ πρέπει τώρα να ζυγίζονται με ακόμα μεγαλύτερη προσοχή»... Είναι απόλυτα φανερό το γεγονός ότι το μόνο για το οποίο προβληματίζονται είναι η συγκυρία μέσα στην οποία θα προχωρήσουν σε νέα μέτρα φοροαφαίμαξης σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Ο υπουργός σημείωσε ακόμη ότι υπάρχει «εισαγωγή πληθωρισμού την οποία εμείς έχουμε περιορισμένα μέσα να αντιμετωπίσουμε», κάτι που βέβαια δεν έχει να κάνει με τις όποιες δυνατότητες του κρατικού μηχανισμού και των διαφόρων φορέων, αλλά είναι αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης πολιτικής.

  • Η κυβέρνηση επιταχύνει και στην περαιτέρω μετοχοποίηση του ΟΤΕ μετά το «γάμο» με το λεγόμενο στρατηγικό επενδυτή, τη γερμανική «Deutsce Telekom». Ο Γ. Αλογοσκούφης, κατεβάζοντας ακόμη περισσότερο τον πήχη της συμμετοχής του Δημοσίου ακόμη και για τις στρατηγικού χαρακτήρα υποδομές, δήλωσε ότι η συμμετοχή του δημοσίου με ποσοστό 20% είναι για το «ορατό μέλλον ένα βασικό δεδομένο». Είναι δηλαδή φανερό ότι ετοιμάζονται να παραδώσουν στο γερμανικό «στρατηγικό επενδυτή» ποσοστά τουλάχιστον της τάξης του 8% από την άμεση κρατική συμμετοχή. Είναι απόλυτα φανερό το γεγονός ότι η «Deutsce Telekom» μαζί με το ποσοστό (20%) που ήδη εξαγόρασε από τη «Μάρφιν» και μαζί με αυτά που πρόκειται να αποκτήσει στο μέλλον θα αποκτήσει το πάνω χέρι στη διοίκηση του ΟΤΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ