Παρασκευή 28 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΝΕΩΝ
«Μαθήματα» χειραγώγησης της νεολαίας

Κοινή συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν χτες οι υπουργοί Εσωτερικών και Παιδείας για τη συγκρότηση των Συμβουλίων

Μαθήματα υποκρισίας περί της δήθεν δυνατότητας της νεολαίας να συμμετέχει στα κοινά και να συναποφασίζει για θέματα που την αφορούν, μέσα από τη συγκρότηση των Τοπικών Συμβουλίων Νέων, παρέδωσαν χτες οι υπουργοί Παιδείας και Εσωτερικών, Ε. Στυλιανίδης και Πρ. Παυλόπουλος αντίστοιχα, όταν η πολιτική που πρεσβεύουν και υλοποιούν χτυπά τα δικαιώματα των νέων, διαιωνίζει την εργασιακή ανασφάλεια, καταστέλλει τους αγώνες τους.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χτες, ενόψει της ολοκλήρωσης στις 30 Μάρτη της εκλογικής διαδικασίας συγκρότησης των Συμβουλίων, έγινε σαφές ότι ο θεσμός έρχεται να χτυπήσει τη μαχητικότητα της νεολαίας, ενσωματώνοντάς τη στα ιδεώδη της ΕΕ για ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, προώθηση των ελαστικών μορφών εργασίας, ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ε. Στυλιανίδης ανέφερε ως βασικό ρόλο των Τοπικών Συμβουλίων Νέων την αξιοποίηση των προγραμμάτων της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και ανάμεσα σε άλλα εστιάζουν στην ανάπτυξη της «συνείδησης της επιχειρηματικότητας».

Τα χρήματα αυτά, σύμφωνα με τη νομοθεσία, θα πηγαίνουν στους δήμους και τις κοινότητες όπου συγκροτούνται τα Συμβούλια Νέων, ενώ άγνωστο είναι ποιος και πώς θα τα διαχειρίζεται. Πέρσι, η ΕΕ είχε εγκρίνει για τέτοιου είδους δραστηριότητες της ΓΓ Νέας Γενιάς το ποσό των 17 εκατ. ευρώ. Την ίδια ώρα, η ΓΓ Νέας Γενιάς είναι αρκετά φειδωλή στο να χρηματοδοτεί τους φορείς που ήδη έχει η νεολαία, όπως τα μαθητικά συμβούλια, προφανώς σε μια προοπτική υποβάθμισης του ρόλου και της απήχησής τους στο νεολαιίστικο κίνημα.

Ο Πρ. Παυλόπουλος ανέφερε ως στόχους των Συμβουλίων Νέων τη συνεργασία και ανάπτυξη επαφών με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά όργανα, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για στημένους μηχανισμούς χειραγώγησης της νεολαίας, που καμία σχέση δεν έχουν με διεκδίκηση όσων δικαιούνται, αλλά με την ενσωμάτωσή της σε πολιτικές που στρέφονται εναντίον τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ