Παρασκευή 28 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΛΑΦΙΩΤΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΛΑΦΙΩΤΗΣ
Φωτ.

Στις 14 Φλεβάρη 2008 «έφυγε» από τη ζωή ο αγωνιστής ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΛΑΦΙΩΤΗΣ, πρόεδρος του Παραρτήματος Λαυρίου της ΠΕΑΕΑ έως τα τέλη του 2007. Στην Κατοχή έφηβος εντάχθηκε στην ΕΠΟΝ και από τις γραμμές της αγωνίστηκε στην ηρωική συνοικία της Κοκκινιάς για την απελευθέρωση και την εθνική ανεξαρτησία της πατρίδας και την κοινωνική δικαιοσύνη. Εως το τέλος της ζωής του, κοντά στο ΚΚΕ, συμμετείχε στους λαϊκούς αγώνες.

Στη μνήμη του, το Παράρτημα Λαυρίου προσφέρει 30 ευρώ στην ΚΟΒ Λαυρίου και 20 ευρώ για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».

* * *

Στις 23 Μάρτη 2008 πέθανε ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ, ταξίαρχος ε.α. Γεννήθηκε στο Μοναστήρι της Ανατολικής Ρωμυλίας το 1915. Μικρός πήρε το δρόμο της προσφυγιάς. Ελαβε μέρος στον πόλεμο του 40-41, στην Κατοχή ήταν αντάρτης του ΕΛΑΣ και στον Εμφύλιο αξιωματικός του ΔΣΕ.

Για την πατριωτική δράση του «τιμήθηκε» από το κράτος με 4 χρόνια φυλακή.

Στη μνήμη του, ο γιος του Χρήστος προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νέου Μοναστηρίου. Επίσης, στη μνήμη του, οι σύντροφοί του από το Νέο Μοναστήρι προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη των θείων μου: ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ, οπαδού του ΚΚΕ, ΦΑΝΗΣ και ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ, ανταρτών του ΕΛΑΣ στην περιοχή της Νιγρίτας, προσφέρω στο Κόμμα, μέσω της ΚΟΒ «Αγίου Φανουρίου» Θεσσαλονίκης, 10 ευρώ.

Ο ανιψιός τους Μ. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ