Κυριακή 24 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ μας «Ρίζο»

Στο στόχαστρο των πολυεθνικών

Δημήτριος Παναταζώνας. Καλλιθέα Αθήνα. Αυτό που μας απέμεινε πλέον ελεύθερο, εμάς του λαού, και δεν έχει ξεπουληθεί ακόμα στο μεγάλο κεφάλαιο, είναι ο αέρας που αναπνέουμε. Οι χαρισματικοί κυβερνώντες μας φρόντισαν και φροντίζουν συνέχεια, να περνά στα χέρια της πλουτοκρατίας ό,τι είναι επίγειο, όπως Ολυμπιακή, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, λιμάνια, δρόμοι κλπ κλπ, άλλα και ό,τι είναι κάτω από τη γη μας όπως λιγνίτης, χρυσός και άλλα πολλά ορυκτά. Ομως τα πράγματα δε σταματούν εδώ, «τρώγοντας έρχεται η όρεξη» λέει η λαϊκή μας παροιμία. Τώρα έρχεται και η σειρά των ιαματικών πηγών και λουτρών της χώρας μας. Κυλλήνη, Υπάτη, Απολλώνιο, Λουτράκι, Αιδηψός, Καμμένα Βούρλα κλπ, έχουν μπει στο πρόγραμμα και περιμένουν... τη σειρά τους! Παίρνουν τα ιαματικά νερά τα μεγάλα Ξενοδοχεία, για να αυξάνουν το εισιτήριο του λουτρού 50%, όπως είναι η περίπτωση των Καμμένων Βούρλων. Οι άλλες ιαματικές πηγές που ανήκαν στους δήμους ή και ο ΟΤΕ, παραχωρούνται σε πολυεθνικές ανώνυμες εταιρίες, περιμένοντας ανάπτυξη από το παμφάγο κεφάλαιο, που από 100 δραχμές την κάρτα παρουσίας, την έκαναν 1.000 δρχ.

Η ΑΕ που πήρε τα Λουτρά Υπάτης, έκρινε ασύμφορη τη λειτουργία τους και σκέφτηκε να τα κλείσει. Ετσι ανέλαβε τον έλεγχο της λειτουργίας τους μια άσχετη δημοτική επιχείρηση, χωρίς στελέχη και όραμα. Οπότε, με μαθηματική ακρίβεια, η φθίνουσα πορεία των Λουτρών θα οδηγήσει, τελικά, στο οριστικό τους κλείσιμο. Και να σκεφθεί κανείς πως τα ιαματικά Λουτρά Υπάτης, είναι από τα καλύτερα της Ευρώπης. Κρίμα!

Ποιος θα πληρώσει;

Γεώργιος Ε. Τρανταλίδης, δικηγόρος, Πειραιάς. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω εάν η πρόσφατη αποπομπή, από την κυβέρνηση, του κ. Μαντέλη οφείλεται στις φονικές ευθύνες για το ατύχημα με το πρωθυπουργικό «Φάλκον» ή για τη χρεοκοπία της «Ολυμπιακής Αεροπορίας». Πάντως γεγονός είναι ότι οι Βρετανοί μάνατζερ -που διορίστηκαν επί υπουργίας Μαντέλη- μετά την 11μηνη παραμονή τους στην κορυφή της ΟΑ, αν και είχαν παχυλούς μισθούς και έφυγαν πλουσιότεροι κατά 4 εκατομμύρια δολάρια, όχι μόνο άφησαν ελλείμματα ύψους 40 δισεκατομμυρίων, άλλα και ζητούν, με 2 εξώδικα, να αποζημιωθούν, λόγω... αναίτιας καταγγελίας της σύμβασής τους.

Το φλέγον ερώτημα που προκύπτει είναι: Η απώλεια κάποιων δεκάδων, ίσως και εκατοντάδων δισ., θα καλυφθεί από τον τέως υπουργό ή από το βαλάντιο του δυστυχή πολίτη;

Νεοταξίτες του σήμερα

Ξενοφών Χατζηγιάννης. Παλαιό Φάληρο. Ο επιστολογράφος αναφερόμενος σ' όλους αυτούς που παριστάνουν τους αγωνιστές, και δημοκράτες και καταφέρονται, δήθεν, πάντα κατά των ακροδεξιών, φασιστών, χουντοδεξιών κλπ, και αφού, κάνει διάκριση ανάμεσα στους πραγματικούς προοδευτικούς και συντηρητικούς, καταλήγει:

Απορώ λοιπόν γιατί κάθεται ο καθένας κι απολογείται στις επιθέσεις των κυρίων αυτών, «προοδευτικών» κι «υπερδημοκρατών», αντί να τους απαντήσει πως οι απ' ευθείας διάδοχοι των ακροδεξιών του παρελθόντος, είναι οι σημερινοί νεοταξίτες. Αυτοί και κανείς άλλος. Οι σημιτάνθρωποι απ' όλους τους πολιτικούς χώρους, μαζί με τα σημιτικά κανάλια και έντυπα, είναι το αντιδραστικό και μαύρο καθεστώς του σήμερα. Αλλωστε τους προδίδει η αντικομμουνιστική τους υστερία, καθώς και η ενοχοποίηση, η διαπόμπευση και ο στιγματισμός των πολιτών.

Ολόκληρη η νέα τάξη που υπηρετούν, βασίζεται στη «μιασματοποίηση» των μη αρεστών. Ο λαός ας μην ξεχνά, τι σημαίνει Δεξιά στην πράξη και όχι στις ταμπέλες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ