Σάββατο 29 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Επιλογές
Εικαστικές προσκλήσεις

«Κιθάρα», έργο της Μαρίας Ρίζου
«Κιθάρα», έργο της Μαρίας Ρίζου
Κυρίως τοπία και εσωτερικά, έργα ζωγραφισμένα «εκ του φυσικού», περιλαμβάνει η πρώτη ατομική έκθεση της Μαρίας Ρίζου, (από τη Δευτέρα, 7.30 μ.μ.) στην αίθουσα «ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ» (Ρίζου και Νικαίας 10, πλατεία Βικτωρίας). Οπως σημειώνει στον κατάλογο ο Κώστας Αργύρης, τα έργα «έχουν υφανθεί πυκνά, με χρώματα πότε γκρίζα, σαν να έχει διαποτίσει τους τόνους της με μια διάχυτη μελαγχολία και άλλοτε με διαυγείς τόνους να περιγράφει τη θέρμη μιας όρασης κυρίως εσωτερικής, που μεταφράζεται σε χρωματική ένταση. Ετσι κι αλλιώς, η Μαρία Ρίζου μας δείχνει το είδος της ομορφιάς που είναι σφιχτά πλεγμένη με την αλήθεια σ' αυτούς τους πρώτους καρπούς της, θυμίζοντάς μας κάτι και ταυτόχρονα δίνοντας μια υπόσχεση».

  • Εγκαινιάζεται τη Δευτέρα (8 μ.μ.), στην γκαλερί «Γαία» (Αλκιβιάδου 103, Πειραιάς), έκθεση έργων ζωγραφικής της Μαριλένας Ζαμπούρα και του Περικλή Γουλάκου. Διάρκεια έως 30/4.
  • «Ζωγραφική για βιβλία», τιτλοφορείται η έκθεση του ζωγράφου Αλέκου Λεβίδη, που παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (Αμερικής 13). Περιλαμβάνει ζωγραφικά έργα ποικίλης τεχνικής, που φιλοτεχνήθηκαν τα τελευταία χρόνια ως εξώφυλλα ή ως εικονογράφηση βιβλίων (των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης, των εκδόσεων «Αγρα», «Εστία» και άλλων οίκων).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ