Κυριακή 30 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΝΕΟΛΑΙΩΝ
Να παρθεί πίσω η απαγόρευση της ΚΕΝ Τσεχίας, τώρα!

Αφίσα της ΠΟΔΝ που σημειώνει χαρακτηριστικά: «Ο ιμπεριαλισμός δεν μπορεί να καταργήσει το μέλλον»
Αφίσα της ΠΟΔΝ που σημειώνει χαρακτηριστικά: «Ο ιμπεριαλισμός δεν μπορεί να καταργήσει το μέλλον»
Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην Τσεχία, όσον αφορά την απόφαση του δικαστηρίου της Πράγας να θέσει ουσιαστικά εκτός νόμου την Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας (ΚΕΝ) Τσεχίας, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ) προκήρυξε νέα καμπάνια αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους Τσέχους νεολαίους κομμουνιστές. Με ανακοίνωσή της υπογραμμίζει:

«Μετά από μερικά χρόνια, τελικά η τσέχικη κυβέρνηση κατάφερε να βρει τρόπο να εκτελέσει το στόχο της: η Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας (ΚΕΝ) Τσεχίας ανακηρύχτηκε παράνομη από δικαστήριο της Πράγας!

Αυτή η απόφαση είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη ότι ο ιμπεριαλισμός δεν ανέχεται όλους αυτούς που τον πολεμούν, και, όπως και σε άλλες περιοχές του κόσμου και της Ευρώπης, διώκει αυτούς που έχουν το θάρρος να αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο - ειρηνικό, δημοκρατικό και δίκαιο, χωρίς στρατιωτικοποίηση, στρατιωτικές βάσεις και εκμετάλλευση.

Οπως έχει γίνει και σε άλλες χώρες (Εσθονία, Πολωνία, Λιθουανία, Κροατία για να αναφερθούμε σε λίγα παραδείγματα μέσα στην Ευρώπη) έτσι και στην Τσεχία, ο ιμπεριαλισμός και οι μαριονέτες του (η τσέχικη κυβέρνηση) επιχειρούν να δώσουν στρεβλή εικόνα του τι είναι και τι θέλουν οι κομμουνιστικές, δημοκρατικές και προοδευτικές οργανώσεις, ώστε η βάρβαρη εκμετάλλευση των λαών να πετύχει χωρίς επακόλουθες πράξεις αντίστασης.

Είναι ζωτικής σημασίας για τον ιμπεριαλισμό να σταματήσει και να καταστρέψει όλους αυτούς που έχουν την ικανότητα να οικοδομήσουν ένα διαφορετικό κόσμο. Γι' αυτό το λόγο η παρανομία, η ποινικοποίηση και άλλες μορφές καταπίεσης χρησιμοποιούνται ως όπλο του ιμπεριαλισμού. Ωστόσο, αυτό αποτελεί δείγμα πως ο ιμπεριαλισμός εξασθενεί. Τα αυτόματα όπλα του, οι πύραυλοι, τα ισχυρά αεροσκάφη και οι βόμβες δεν είναι αρκετά πλέον να σταματήσουν τον αγώνα των λαών και της νεολαίας.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι αυτή η επίθεση στρέφεται ενάντια σε μια νεολαιίστικη οργάνωση. Αυτό γίνεται επειδή ο ιμπεριαλισμός γνωρίζει πόση δύναμη έχει η νεολαία όταν οργανώνεται. Αποτελεί δύναμη του παρόντος και του μέλλοντος του αγώνα.

Η απόφαση του δικαστηρίου που επικυρώνει την απαγόρευση της ΚΕΝ είναι το τελευταίο επεισόδιο της ποινικοποίησης των Τσέχων νεολαίων κομμουνιστών, αλλά σίγουρα δεν είναι το τελευταίο, καθώς είμαστε σίγουροι ότι με τον αγώνα της τσέχικης νεολαίας και το μεγάλο κύμα διεθνιστικής αλληλεγγύης η απόφαση αυτή θα παρθεί πίσω!

Πρόγραμμα δράσης

Για να επιτευχθεί αυτό, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικής Νεολαίας (ΠΟΔΝ) καλεί τα μέλη και τις φιλικά προσκείμενες οργανώσεις να ενισχύσουν όλους τους δεσμούς αλληλεγγύης με την ΚΕΝ και να προχωρήσουν στην υλοποίηση των παρακάτω ενεργειών:

  • Να διοργανώσουν συνεντεύξεις Τύπου όπου θα καταδικάζουν την κατάσταση.
  • Από τις 8 μέχρι τις 28 Απρίλη να πραγματοποιήσουν εξορμήσεις με την προκήρυξη της ΠΟΔΝ (μεταφρασμένη στην κάθε γλώσσα).
  • Στις 28 Απρίλη να πραγματοποιήσουν μαζικές διαμαρτυρίες ενάντια στην απαγόρευση της λειτουργίας της ΚΕΝ σε κεντρικές τοποθεσίες. Αυτές οι διαμαρτυρίες δε θα πρέπει να γίνουν στις πρεσβείες ή στα υπουργεία Εξωτερικών, ωστόσο θα πρέπει να ενημερωθούν και να τους δοθούν φωτογραφίες και οι ανακοινώσεις.
  • Στις 29 Απρίλη να ξεκινήσει καμπάνια συλλογής υπογραφών σε κάθε χώρα, όχι μόνο μεμονωμένων ανθρώπων αλλά και νεολαιίστικων οργανώσεων.
  • Στα τέλη του Ιούνη (η ημερομηνία θα ανακοινωθεί αργότερα) να παραδοθούν οι υπογραφές στις πρεσβείες της Τσεχίας της κάθε χώρας. Την ίδια στιγμή, οι υπογραφές που θα συγκεντρωθούν στην Τσεχία θα παραδοθούν παρουσία μέλους της ηγεσίας της ΠΟΔΝ. Σε όλες αυτές τις ενέργειες θα ανακοινωθεί ο αριθμός των συγκεντρωμένων υπογραφών από μεμονωμένους ανθρώπους και οργανώσεις.
  • Στα μέσα του Ιούλη, η ΠΟΔΝ θα αναπαράγει βίντεο με την περίληψη ολόκληρης της διαδικασίας, ως έκφραση αλληλεγγύης με την ΚΕΝ.

Η ΠΟΔΝ σταθερά πιστεύει ότι η οργανωμένη πάλη μπορεί να αλλάξει το μέλλον. Ας μην περιμένουμε άλλο και ας δείξουμε στον κόσμο ότι ο ιμπεριαλισμός δεν μπορεί να απαγορεύσει το μέλλον. Ας βροντοφωνάξουμε με μια φωνή: Πάρτε την πίσω, τώρα! Οχι στην απαγόρευση της ΚΕΝ! Ναι στα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ