Τετάρτη 2 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Φιέστα αποπροσανατολισμού των αγροτών

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ

«Καλούμε τους αγρότες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να εγκαταλείψουν μαζικά τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, να μην πέσουν στην παγίδα της διγλωσσίας του ΣΥΝ, να δυναμώσουν το ΚΚΕ ώστε να αλλάξουν οι συσχετισμοί σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο προς όφελός τους».

Τα παραπάνω τονίζονται σε ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ, με αφορμή τη γιορταστική φιέστα που διοργάνωσαν στο Κιλελέρ για την 98η επέτειο από την εξέγερση των κολίγων του θεσσαλικού κάμπου, υπογραμμίζοντας ακόμη ότι: «Ηταν εκεί οι θιασώτες του δήθεν ευρωπαϊκού μονόδρομου ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που κυβέρνησαν και κυβερνούν και οδήγησαν με την αντιαγροτική πολιτική τους στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και στη συνεχή μείωση του αγροτικού εισοδήματος. Από κοντά οι ευρωπαϊστές του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που μιλάνε για την ΚΑΠ που δήθεν μπορεί να γίνει φιλοαγροτική και προοδευτική σπέρνοντας αυταπάτες και συγχύσεις στους αγρότες».

«Η νέα ΚΑΠ, συνεχίζει η ανακοίνωση, που σε μόλις δύο χρόνια εφαρμογής της μείωσε κατά 30% το αγροτικό εισόδημα, και είναι εργαλείο για το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και όχι για την ανάπτυξη όπως ισχυρίζονται ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ. Το ΛΑ.Ο.Σ. έδωσε το "παρών" και με το γνωστό λαϊκισμό του πρότεινε να μεταφερθεί η έδρα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη Θεσσαλία, λες και αυτό θα λύσει κανένα πρόβλημα ή θα κάνει την ΚΑΠ και την πολιτική της κυβέρνησης φιλοαγροτική. Δε θα μπορούσαν, φυσικά, να λείψουν από τη φιέστα οι ξεπουλημένες ηγεσίες των τριτοβάθμιων οργανώσεων ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ, που η μόνη δράση τους είναι να στέκονται απέναντι από τους αγώνες και τα αιτήματα του αγροτικού κινήματος και να εξωραΐζουν την ΚΑΠ και την πολιτική της ΕΕ».

Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι «όλοι αυτοί προσπάθησαν να πείσουν τους λιγοστούς αγρότες που βρίσκονταν στην εκδήλωση πως ανοίγεται λαμπρό πεδίο δράσης για την αγροτική παραγωγή, το χρήμα των επιδοτήσεων ρέει άφθονο και αυτοί θα σώσουν την αγροτιά ξανά».

Τέλος επισημαίνεται: «Το ΚΚΕ έχει ολοκληρωμένη πρόταση για την αγροτική οικονομία, στα νέα τσιφλίκια που δημιουργούνται από επιχειρήσεις και μεγαλοαγρότες αντιτάσσει τον παραγωγικό συνεταιρισμό των μικρομεσαίων αγροτών που μπορεί να παράγει φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για τα λαϊκά στρώματα και, παράλληλα, να εξασφαλίζει ικανοποιητικό εισόδημα στους παραγωγούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ