Παρασκευή 4 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
«Μπίζνες» με τα σκουπίδια

Με στόχο την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της χρυσοφόρας διαχείρισης των απορριμμάτων και δημιουργία ευκαιριών για ...«μπίζνες» επιχειρηματιών, συστήνεται σύνδεσμος των δήμων του Πειραιά με πρωτοβουλία του δημάρχου Παν. Φασούλα (ΠΑΣΟΚ).

Συγκεκριμένα, χτες, υπογράφτηκε στο δημαρχείο Πειραιά μνημόνιο συνεργασίας Δήμων Πειραιά για τον «εκσυγχρονισμό», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, του συστήματος διαχείρισης των απορριμμάτων. Το μνημόνιο υπέγραψαν οι Δήμοι Πειραιά, Περάματος, Σαλαμίνας, Δραπετσώνας και Αμπελακίων. Ο Δήμος Νίκαιας έχει ξεκαθαρίσει την πλήρη αντίθεσή του, ενώ, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δε συμμετέχουν οι Δήμοι Ρέντη, Κορυδαλλού και Κερατσινίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δήμοι που υπογράφουν το μνημόνιο «συμφωνούν στην εφαρμογή προωθημένων τεχνολογιών ενεργειακής αξιοποίησης μαζί με τα προγράμματα ανάκτησης και ανακύκλωσης των αστικών στερεών αποβλήτων, με τη δημιουργία μιας Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) Πειραιά...».

Δηλαδή, θα φτιάξουν Μονάδα Επεξεργασίας και Χώρο Υγειονομικής Ταφής των υπολειμμάτων και όσων δεν υπόκεινται σε επεξεργασία, στην περιοχή του Πειραιά. Μιλώντας μάλιστα για προωθημένες τεχνολογίες, στην ουσία φωτογραφίζουν την καρκινογόνο μέθοδο της καύσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ