Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Τιμή στους 6 ΕΠΟΝίτες

Τη μνήμη των ΕΠΟΝιτών: Ξανθούλας - Κούλας Αγγελή, Κώστα Δημητριάδη, Μάρκου Ιωαννίδη, Πέτρου Καπωτά και Παύλου Παπακωνσταντίνου, τίμησαν την Κυριακή 17-9-00 το πρωί, οι αντιστασιακοί - μέλη του Παραρτήματος Πλάκας - Κουκακίου της ΠΕΑΕΑ, σε εκδήλωση που διοργάνωσαν τα δυο αυτά Παραρτήματα.

Οι 6 ΕΠΟΝίτες εκτελέστηκαν από τους ταγματασφαλίτες και τους Γερμανούς ναζί, στις 29-8-1944, στην περιοχή «Ρέμα» στου Φιξ(σήμερα «περιβολάκι» Κουκακίου).

Την εκδήλωση τίμησαν εκπρόσωποι παραρτημάτων της ΠΕΑΕΑ και αρκετοί φίλοι - συναγωνιστές και σύντροφοι των εκτελεσμένων. Χαιρετιστήριο έκανε στη συγκέντρωση ο πρόεδρος του Συλλόγου Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης και ΔΣΕ, Ηλίας Γεωργόπουλος, και παραβρέθηκαν ο καπετάνιος του 1ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ, αγωνιστής Κυριακίδης, καθώς και εκπρόσωποι: Της Α` Αχτίδας του ΚΚΕ Π. Θύμιος και της ΚΟΒ Κουκακίου και Πλάκας. Επίσης παραβρέθηκε η αγωνίστρια Φ. Κοττορού, εκπρόσωπος της ΠΕΑΦΕ.

Τα γεγονότα και τα περιστατικά ξανάρθαν πάλι στις μνήμες των συγκεντρωμένων αγωνιστών, μέσα από τις ομιλίες που έγιναν από τον πρόεδρο του Παραρτήματος Πλάκας Γιώργο Βενιέρη, καθώς και από τον πρόεδρο των Απογόνων και Φίλων ΕΑ, Ηλία Γεωργόπουλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ