Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΟ
Εκπτωτη η διοίκηση

«Αρχισε η κάθαρση». Με τη φράση αυτή υποδέχτηκαν χτες τα στελέχη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Κίνησης (ΕΠΚ), δηλαδή της αντιπολίτευσης στην ΕΠΟ, την απόφαση του Ειρηνοδικείου, η οποία κηρύσσει έκπτωτη τη διοίκηση στην Ομοσπονδία.

Η δικαστής Μαρία Παπαδάκη εξέδωσε αυτή την ετυμηγορία, γιατί μεταξύ άλλων «οι αιτούσες (σ.σ. ενώσεις) απέδειξαν ότι υπάρχει κίνδυνος για το σωματείο από τη διαχείριση που ασκούν κάποια από τα μέλη του παλαιού ΔΣ, που είναι και μέλη του νέου ΔΣ της καθ' ης (σ.σ. ΕΠΟ), αφού δεν τηρούν το καταστατικό της καθ' ης και το νόμο, δε λογοδότησαν στη ΓΣ της, για τη διαχείριση των οικονομικών της» ως απερχόμενο ΔΣ.

Σε απλά ελληνικά, δεν υφίσταται πλέον διοίκηση, αφού η διαδικασία από την οποία προήλθε κρίνεται εσφαλμένη. Ετσι, το Πρωτοδικείο καλείται να ορίσει προσωρινή διοίκηση. Η δικαιοδοσία της θα υφίσταται μέχρι την «τελεσίδικη απόφαση επί της αγωγής ακυρώσεως των αιτουσών που συζητείται στις 16-11-00».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΠΚ, Μάκης Τσολακίδης, σε μια λιτή δήλωση, ανέφερε: «Αποτελεί ηθική δικαίωση της κίνησής μας. Αποδείχτηκε περίτρανα ότι οι θεσμοί λειτουργούν και κανείς δεν είναι υπεράνω των νόμων».

Από πλευρά της η διοίκηση στην ΕΠΟ κάνει λόγο για εσφαλμένη απόφαση. Σήμερα θα καταθέσει στο Ειρηνοδικείο αίτηση ανάκλησης, ενώ στις 12 μ. θα δώσει συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα εκθέσει τις θέσεις της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ