Τετάρτη 9 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΚΕ - ΚΝΕ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ
Εκστρατεία ενημέρωσης κατά των ουσιών

Μεγάλη πρωτοβουλία ενημέρωσης για την ανάγκη να απαλλαγεί ο χώρος του αθλητισμού και ιδιαίτερα οι νέοι από το φαινόμενο του «ντόπινγκ», αναλαμβάνει η ΚΝΕ στην Πελοπόννησο, με εξορμήσεις σε όλους τους αθλητικούς χώρους των νομών Αχαΐας, Μεσσηνίας και Ηλείας, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ και το ΝΣ Αχαΐας της ΚΝΕ επισημαίνουν πως «στις σημερινές συνθήκες, το φαινόμενο "ντόπινγκ" είναι προϊόν ενός κοινωνικοπολιτικού συστήματος που σαπίζει. Από τη στιγμή που ο αθλητισμός έχει παραδοθεί στα χέρια των πολυεθνικών και των χορηγών, τα φαινόμενα αυτά είναι αναπόφευκτα, έχουν νομοτελειακό χαρακτήρα. Το φαινόμενο της "ντόπας" πλέον δεν περιορίζεται μόνο στον πρωταθλητισμό. Εχει πάρει διαστάσεις μάστιγας σε χώρους μαζικής άθλησης, όπως ιδιωτικά γυμναστήρια και τα διάφορα μποντιμπίλντιγκ».

Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν, «σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Ενδοκρινολογικού Τμήματος, νέοι ηλικίας από 18 έως 25 ετών, ανύποπτα θύματα της "ντόπας" ή αλλιώς των "συμπληρωμάτων διατροφής" που χορηγούνται από τα διάφορα γυμναστήρια έχουν κατακλύσει στην κυριολεξία το Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο Πατρών (Γ.Π.Ν.Π.) με σοβαρές διαταραχές στην υγεία τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ