Κυριακή 20 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΣ ΚΟΛΟΣΣΟΣ Η αμερικανική αεροπορική εταιρεία «Delta Airlines» ανακοίνωσε ότι εξαγοράζει τη «Northwest Airlines» για περισσότερα από τρία δισ. δολάρια, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο. Οι αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ, έχοντας συσσωρεύσει ζημιές που έφτασαν στα 35 δισ. δολάρια το 2006, έπειτα από μια πενταετία κάμψης, ευελπιστούν ότι με τις συγχωνεύσεις θα καταφέρουν να αυξήσουν τις τιμές, καθώς οι συγχωνευμένες εταιρείες θα μειώσουν τις πτήσεις και ενδεχομένως και το προσωπικό.

«ΜΕΡΙΛ ΛΙΝΤΣ» - ΖΗΜΙΕΣ Ζημιογόνο ήταν το πρώτο τρίμηνο του 2008 για την Merrill Lynch & Co., καθώς η αμερικανική επενδυτική τράπεζα προχώρησε σε νέες διαγραφές χρεών ύψους 6,5 δισ. δολαρίων και οι προμήθειες από τις δραστηριότητες στον τομέα επενδυτικής τραπεζικής σημείωσαν πτώση 40%. Η Merrill Lynch έχει ήδη προχωρήσει σε αποζημιώσεις αξιών άνω των 24 δισ. δολαρίων τα προηγούμενα τρίμηνα. Οι διαγραφές αυτές είχαν ως αποτέλεσμα να ανακοινώσει η Merrill Lynch καθαρές ζημίες ύψους 1,96 δισ. δολαρίων στο τρίμηνο Γενάρη - Μάρτη του 2008.

ΠΤΩΣΗ ...ΚΕΡΔΩΝ Η JP Morgan Chase, η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα στην Αμερική, ανακοίνωσε πτώση κερδών κατά 50%, ύστερα από αποζημιώσεις ενεργητικού 5,1 δισ. δολάρια, λόγω της έκθεσης στην αγορά ενυπόθηκων δανείων υψηλού κινδύνου. Συγκεκριμένα, τα κέρδη μειώθηκαν σε 2,37 δισ. δολάρια ή σε 68 σεντς τη μετοχή από 4,79 δολάρια ή 1,34 δολάρια τη μετοχή που βρισκόταν ένα χρόνο νωρίτερα. Η JP Morgan έχει ανακοινώσει 10 δισ. δολάρια αποζημιώσεις ενεργητικού από την αρχή του προηγούμενου έτους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ