Σάββατο 23 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΛΠΕΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΛΠΕΑΣ
Φωτ. (στο σύστημα)

Η οικογένεια Σάββα - Αννας Σταματιάδη, βαθιά συγκινημένη από τον απροσδόκητο θάνατο του αγαπημένου φίλου της ΒΑΣΙΛΗ ΕΦΡΑΙΜΙΔΗ, θερμού συμπαραστάτη σε κάθε δοκιμασία, επώνυμου ανώτατου στελέχους του ΚΚΕ, που, με τη φωτεινή παρουσία του, σε όλες τις φάσεις του πατριωτικού και επαναστατικού αγώνα, γοήτευε με την οξυδέρκεια, την επιχειρηματολογία και το απαράμιλλο χιούμορ του ακόμη και τους πολιτικούς του αντιπάλους, προσφέρει στη μνήμη του, ως ελάχιστο φόρο τιμής, το συμβολικό ποσό των 50.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Μαρουσίου, για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

* * *

Φωτ. συσ.

Σύντροφε Νίκο

Ενας χρόνος πέρασε από το χαμό της αγαπημένης σου συζύγου και μητέρας, μα είμαι βέβαιη πως ο χρόνος δε σβήνει μορφές σαν της ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ, που θα στέκει πάντα πλάι σου, συνεχίζοντας μαζί σου τον αντιστασιακό αγώνα που αρχίσατε με μετερίζι σου το «Ρίζο».

Αντί για λουλούδια, προσφέρω στο «Ρίζο» 10.000 δρχ.

Μαριάνθη Γαλιατσάτου - Αννίνου

* * *

Φωτ. σύστ.

Στη μνήμη του αγωνιστή ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΛΠΕΑ, προσφέρω για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ 20.000 δρχ.

Ηλίας Πατρίκιος

* * *

Εφυγε από κοντά μας στις 17 Σεπτέμβρη 2000 ο παλαίμαχος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και της Αριστεράς ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΣΩΝΗΣ, μέλος του ΚΚΕ. Γεννήθηκε το 1910 στο Κάτω Ζάλογγο Ιωαννίνων. Σε νεαρή ηλικία εγκαταστάθηκε στην Καβάλα, όπου δημιούργησε οικογένεια. Εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος Καβάλας επί δημαρχίας του κομμουνιστή δημάρχου Μελισσάκη το 1953 - '54. Στην Κατοχή ήταν αντάρτης του ΕΛΑΣ. Για τις υπηρεσίες του τιμήθηκε από το ΚΚΕ και την ΠΕΑΕΑ.

Ο «μπάρμπα Νίκος», επί χρόνια μέλος του ΔΣ της Αδελφότητας Ζαλόγγου, έδινε το «παρών» σε όλα τα κοινωνικά γεγονότα της ιδιαίτερης πατρίδας του.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ
Μέλος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας βραβεύτηκε για την όλη προσφορά του στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το 1986.

Υπήρξε ακούραστος συνδικαλιστής, χρόνια μέλος του ΔΣ του Σωματείου Θυρωρών Ελλάδας - το οποίο κατάργησε η χούντα το 1967 - και φυλακίστηκε μαζί με τους συνεργάτες του στις αγροτικές φυλακές Ναυπλίου.

Αφησε την τελευταία πνοή του πλήρης ημερών, πιστός στα ιδανικά του κόμματός του, στο Ιλιον Αττικής.

Η οικογένειά του, οι σύντροφοι και πατριώτες του θα τον θυμούνται πάντα.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου ανιψιού μας ΚΩΣΤΑ Σ. ΚΑΝΙΑΡΗ, ο οποίος τόσο πρόωρα και τραγικά χάθηκε, προσφέρουμε στο ΚΚΕ για το 16ο Συνέδριο, μέσω ΚΟΒ Ανω Κυψέλης, 30.000 δρχ.

Η οικογένεια Μελέτη και Κατίνας Κανιάρη

Η οικογένεια Δημήτρη Κανιάρη

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της αξέχαστης αγωνίστριας ΒΟΥΛΑΣ Μπαζίγου - ΓΑΛΥΦΑ, στελέχους του ΚΚΕ και προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου, προσφέρω, μέσω ΚΟ Πειραιά, 20.000 δρχ.

Θοδωρής Αναστασιάδης

* * *

Στη μνήμη του ΑΝΑΡΓΥΡΟΥ ΧΙΟΥΡΕΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, η αδελφή του Ολγα Χιουρέα - Οικονομάκη προσφέρει 5.000 δρχ. στο ΚΜΙΕΑ (Κέντρο Μελέτης της Ιστορίας της Εθνικής Αντίστασης) και 5.000 δρχ. στην Κίνηση Αντιστασιακών Εκπαιδευτικών.

* * *

Στη μνήμη του ΑΝΔΡΕΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ, αντιστασιακού, δασκάλου, συγγραφέα, ο συμπατριώτης και φίλος του Τάκης Χιουρέας προσφέρει στο ΚΜΙΕΑ 5.000 δρχ. και 5.000 δρχ. στην Κίνηση Αντιστασιακών Εκπαιδευτικών.

* * *

Ο Μιχάλης Λιάτος προσφέρει 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ζωοδόχου Πηγής, στη μνήμη της συζύγου του ΕΛΙΣΑΒΕΤ.

* * *

Στη μνήμη του ΠΕΤΡΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος πέθανε στις 6 Σεπτέμβρη 2000 σε ηλικία 81 χρόνων, προσφέρονται στο «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟΒ Αμαλιάδας, 50.000 δρχ.

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΡΑΝΤΗΝΟΥ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΡΑΝΤΗΝΟΥ
* * *

Στη μνήμη του πατέρα ΦΑΝΗ, προσφέρω 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ για το 16ο Συνέδριο.

Χρήστος


ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΙΑΡΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΙΑΡΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ