Τρίτη 22 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ
Φεστιβάλ για την Ειρήνη

Εμείς δεν τραγουδάμε για να χωρίσουμε τον κόσμο, μα για να τον σμίξουμε... Δεκάδες μαθητικά συγκροτήματα έδωσαν συναυλία για την ειρήνη κατά τη διάρκεια των δύο μαθητικών Φεστιβάλ που έγιναν το περασμένο Σάββατο στους Αμπελόκηπους και στο πάρκο «Δρακόπουλου» στα Πατήσια.

Η πρωτοβουλία για τα Φεστιβάλ, που τελικά πήραν αντιιμπεριαλιστικό χαρακτήρα, ανήκει στα 15μελή πέντε σχολείων (2ο Πειραματικό Γυμνάσιο και 2ο Πειραματικό Λύκειο Αμπελοκήπων, 18ο ΕΛ και 59ο ΕΛ Αθηνών και Λεόντειος Σχολή), τα οποία με αποφάσεις τους προχώρησαν στη διοργάνωση των Φεστιβάλ, με αφορμή τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, με σκοπό, όπως επισήμαναν εκπρόσωποί τους, να ακουστεί ένα βροντερό ΟΧΙ στον πόλεμο απαιτώντας να μη βγει κανένας Ελληνας φαντάρος έξω από τα σύνορα της χώρας και την επιστροφή των ελληνικών στρατευμάτων.

Στο πλευρό τους και οι Ενώσεις Γονέων 7ου και 5ου Διαμερίσματος, αντίστοιχα, να στέλνουν το δικό τους μήνυμα για ειρήνη στα Βαλκάνια. Στις συναυλίες εκατοντάδες μαθητές έδωσαν δυναμικό «παρών», διεκδικώντας ειρήνη, ενιαία δημόσια και δωρεάν Παιδεία, ζωή με δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ