Τρίτη 22 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κινητοποίηση στα διόδια των Τεμπών

Στον αποκλεισμό των διοδίων των Τεμπών προχώρησαν το περασμένο Σάββατο δυνάμεις του ΚΚΕ στη Λάρισα, επιτρέποντας τη διέλευση των οδηγών χωρίς να πληρώνουν το χαράτσι. Σημειώνουμε ότι λόγω ιδιωτικοποίησης της Εθνικής Οδού από την Πελασγία έως τη Λεπτοκαρυά οι οδηγοί είναι πλέον υποχρεωμένοι να πληρώνουν για κάθε διαδρομή 7,90 ευρώ έναντι 4 ευρώ που πλήρωναν (αύξηση 97,5%), ενώ οι οδηγοί των φορτηγών θα πληρώνουν αυξημένα διόδια από 147,50% έως 177%, ενώ οι ιδιοκτήτες δικύκλων 180% παραπάνω!

Κλιμάκιο του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με επικεφαλής τον γραμματέα της ΝΕ Λάρισας Τάσο Τσιαπλέ και τον βουλευτή του ΚΚΕ Τάκη Τσιόγκα, απαίτησε να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια. Η μαχητική αυτή εκδήλωση ήταν η συνέχεια της αντίστοιχης κινητοποίησης στο σταθμό διοδίων στο Μοσχοχώρι που έγινε το Σάββατο 12 Απρίλη. Υπενθυμίζεται ότι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με αντίστοιχες κινητοποιήσεις είχαν ρίξει τις μπάρες στα διόδια Ελευσίνας, Αφιδνών, Σχηματαρίου και Πελασγίας πριν από δύο εβδομάδες.

Οι οδηγοί εξέφραζαν την αγανάκτησή τους για τα διόδια και τα αυξημένα ποσά που καλούνται να πληρώσουν. Το ΚΚΕ, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της ΝΕ Λάρισας του Κόμματος, θα συνεχίσει τον αγώνα για κατάργηση όλων των διοδίων και ελεύθερη διέλευση των αυτοκινήτων στους δρόμους, ενάντια στο χαράτσι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ