Σάββατο 23 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Αδοξο τέλος για Μπέιλι

Αδοξα ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Ντόνοβαν Μπέιλι στην Ολυμπιάδα του Σίδνεϊ. Νικητής πριν από τέσσερα χρόνια στην Ατλάντα με παγκόσμιο ρεκόρ τότε (9.84) θα δει τον τελικό των 100μ. από τις εξέδρες του σταδίου ή από την τηλεόραση στο Ολυμπιακό Χωριό, χωρίς να έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Ο χρόνος για τον Μπέιλι ήταν 11.36, όμως στην ουσία παράτησε την κούρσα στα τελευταία 40 μέτρα. Ο Καναδός σπρίντερ ήταν... τραγικός. Χρεώθηκε μία άκυρη εκκίνηση, ενώ όταν έφυγαν όλοι κανονικά είχε χρόνο αντίδρασης 216 (!). Την κούρσα του Μπέιλι περίμεναν να δουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο τόσο ο Μορίς Γκριν όσο και ο Ατο Μπόλντον.

Αντίθετα στα 400μ. κανένα πρόβλημα δεν είχε ο Μάικλ Τζόνσον που μετέτρεψε την κούρσα σε... υγιεινό περίπατο. Ο Αμερικανός αθλητής σημείωσε χρόνο 45.25, τρέχοντας χαλαρά στα τελευταία 100 μέτρα και πέρασε πολύ άνετα στο δεύτερο γύρο.

Μια από τα ίδια ισχύουν και για τον παγκόσμιο πρωταθλητή στα 200 μέτρα στο «Αθήνα '97» και 2ο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα, Ατο Μπόλντον, που έκανε την καλύτερη επίδοση των προκριματικών στα 100μ. τη στιγμή που οι περισσότεροι από τους μεγάλους σπρίντερ πήγαν πολύ χαλαρά στην πρώτη τους κούρσα. Απο την πρώτη ημέρα των αγώνων στίβου δεν έλειψαν και οι εκπλήξεις, αφού η παγκόσμια πρωταθλήτρια της Σεβίλλης, Τσέχα Λουντμίλα Φορμάνοβα, εγκατέλειψε την προσπάθειά της μετά από τα πρώτα 500 μέτρα στην τρίτη προκριματική σειρά των 800μ. γυναικών και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του αγωνίσματος.

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο στο στίβο πάντως κέρδισε ο Πολωνός Γιόζεφ Κορζενιόφσκι (ήταν χρυσός Ολυμπιονίκης στην Ατλάντα στα 50.000μ. βάδην). Στο Σίδνεϊ πήρε το χρυσό στα 20.000μ. βάδην με 1 ώρα 18.59. Στη δεύτερη θέση άφησε το Μεξικανό Νόε Ερνάντες με 1:19.03 και τρίτο το Ρώσο Βλαντιμίρ Αντρέγεφ με 1:19.27. Μίνι έκπληξη είχαμε στον τελικό της σφαίρας, όπου μετά από συναρπαστικό αγώνα ο Φινλανδός Αρσι Χάριου πήρε το χρυσό μετάλλιο με βολή στα 21,29, επιβεβαιώνοντας τη νίκη του και την καλή του κατάσταση στον προκριματικό.

Ασταμάτητη η Ντε Μπρούιν

Εχει χάσει το μέτρημα πια στα παγκόσμια και τα Ολυμπιακά ρεκόρ που έχει πετύχει στο Σίδνεϊ η Ινγκε ντε Μπρούιν. Η Ολλανδέζα σημείωσε με 24.13 νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 50μ. ελεύθερο και πέρασε πρώτη για τον τελικό. Ιστορία έγραψαν οι δύο Αμερικανοί Γκάρι Χολ τζούνιορ και Αντονι Ερβινγκ στα 50μ. ελεύθερο. Τερμάτισαν και οι δύο σε 21.98 πήραν από ένα χρυσό μετάλλιο, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της κολύμβησης. Το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στα 800μ. ελεύθερο, κατέκτησε η Αμερικανίδα Μπρουκ Μπένετ επιβεβαιώνοντας την ανωτερότητά της για δεύτερη φορά σ' αυτούς τους Αγώνες. Η Αμερικανίδα πήρε το χρυσό μετάλλιο με ολυμπιακό ρεκόρ 8.19.67.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ