Σάββατο 3 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Συντονιστείτε με τον «902 TV»

Ενδιαφέρουσες εκπομπές θα μεταδώσει ο «902 TV». Εκπομπές, μεταξύ άλλων για το βιβλίο, διεθνή θέματα, τον κινηματογράφο, την υγεία και τον αθλητισμό.

Σήμερα Σάββατο στις 18.30 «Σελίδες γνώσης». Παρ' όλο που γράφτηκε εδώ και περίπου 130 χρόνια, το έργο «Αντι-Ντίρινγκ» του Φρίντριχ Ενγκελς, φίλου και στενού συνεργάτη του Καρλ Μαρξ, αξίζει την προσοχή μας. Είναι ένα θαυμάσιο παράδειγμα, του πώς μία άρνηση μπορεί να μετατραπεί σε θέση και μία ιδεολογική επίθεση σε αντεπίθεση. Οι αιτίες που το γέννησαν, εξακολουθούν να υπάρχουν. Η Αννεκε Ιωαννάτου συζητάει με τον Βασίλη Οψιμο, συντονιστή της Γραμματείας του Κέντρου Μαρξιστικών Ερευνών, για την επικαιρότητα αυτής της ιδεολογικής - επιστημονικής πολεμικής, που αποτελεί μαζί και τη μικρογραφία της μαρξιστικής κοσμοθεωρίας.

Στις 20.30 «Ματιές στον κόσμο». Συζήτηση για θέματα εξωτερικής πολιτικής και διεθνών σχέσεων. Με την Αννα Μπαλή.

Αύριο Κυριακή στις 20.20 «Αθλητικές συναντήσεις» με αγώνες ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ, ανδρών και γυναικών. Στις 22.05 η υπέροχη εκπομπή «Κλασικές αρμονίες» με τα μπαλέτα Μπολσόι και Κίροφ. Η επιμέλεια και παρουσίαση είναι της Ελένης Φιλιούση.

Τη Δευτέρα στις 17.30 «Ευ ζην». Η Ρένα Μαραζιώτη συνομιλεί με την αισθητικό Μ. Πανουσοπούλου για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Η σημερινή ακατάστατη διατροφή και διατροφική συμπεριφορά σε συνδυασμό με την έλλειψη άσκησης, οδηγούν στη δημιουργία κυτταρίτιδας ακόμη και σε αδύνατα, νεαρά άτομα. Η καλεσμένη της εκπομπής απαντά σε σημαντικά ερωτήματα, όπως: Πώς αντιμετωπίζεται σήμερα η κυτταρίτιδα και ποιος είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος. Υπάρχει μονιμότητα στα αποτελέσματα αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας και ποιες τροφές βοηθούν σε αυτό.

Στις 20.30 στο πλαίσιο της κινηματογραφικής βραδιάς θα μεταδοθεί η ταινία «Ντορότα».

Στις 22.30 «Μικροπροοπτική», σε επιμέλεια και παρουσίαση Γρηγόρη Τραγγανίδα. Η εκπομπή φιλοξενεί τον Φίλιππο Μπουραΐμη. Γεννήθηκε το 1978 και σπούδασε μουσική, διακόσμηση εσωτερικών χώρων, αρχιτεκτονικό σχέδιο στην Αθήνα και το Μιλάνο, καθώς και σκηνοθεσία. Εκανε διάφορες δουλειές, μεταξύ των οποίων, βιομηχανικός σχεδιαστής, διακοσμητής, πραγματογνώμονας κτιρίων, ηχολήπτης, βοηθός κάμερας, «ντελιβεράς», βοηθός σκηνοθέτη. Στο ενεργητικό του έχει 8 μικρού μήκους ταινίες. Η τελευταία του δουλειά με τίτλο «Παντομίμα» συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ ταινιών Μικρού Μήκους, στη Δράμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ