Σάββατο 3 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ - ΒΙΝΤΕΟ ΝΑΟΥΣΑΣ
Πλήθος ταινιών και εκδηλώσεων

Με 270 ταινίες από 50 χώρες και πλήθος εκδηλώσεων ανοίγει τις πύλες του από 8-11/5 το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Φιλμ και Βίντεο Μικρού Μήκους στη Νάουσα.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στο Τμήμα Νεανικών-Σπουδαστικών Ταινιών και στο Τμήμα Ταινιών Κινητών Τηλεφώνων, με εκατοντάδες συμμετοχές. Από φέτος θα λειτουργήσουν τα τμήματα νεανικών και σπουδαστικών ταινιών Digital View (υπό την αιγίδα της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ) και κινητών τηλεφώνων «movile», «που επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες και να καλύψει τις ανάγκες που δημιουργεί η εξέλιξη της τεχνολογίας».

Επιπλέον, σε συνεργασία με το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα διοργανωθεί έκθεση σκίτσων θεατρικών και τηλεοπτικών προσώπων. Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη θα εκτεθούν φωτογραφίες του Γιώργου Κατσάγγελου, κοσμήτορα της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Στο καφέ-μπαρ του Φεστιβάλ θα εκτεθούν κόμικ της ομάδας «inkorrect», στιγμιότυπα του Φεστιβάλ και έκθεση από το διαγωνισμό φωτογραφίας με τίτλο «Το δικό μου Φεστιβάλ». Θα διεξαχθούν τρία σεμινάρια με τους: Γ. Τσεμπερόπουλο, Π. Κούτρα, Ντ. Αυγουστίδη, Κλ. Γρηγοριάδη.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνονται αφιερώματα στους νέους Ιταλούς κινηματογραφιστές και σε διαφημιστικές ταινίες, εκδηλώσεις με θέμα «Παιδί και Κινηματογράφος» και «Βιβλίο και Κινηματογράφος», συναυλίες και ραδιοφωνικές εκπομπές του Φεστιβάλ σε συνεργασία με τον «Εργατικό FM». Είσοδος ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.

Σημειώνουμε ότι, ανεξαρτήτως προθέσεων, το φεστιβάλ Νάουσας και οι άλλες ανάλογες διοργανώσεις, οφείλουν προσοχή στο θέμα του «κινηματογράφος» μέσω κινητών τηλεφώνων. Ειδικά στην Ελλάδα, όπου «εκκωφαντικά» απουσιάζει η κινηματογραφική παιδεία (από όλες τις απόψεις), η νεολαία μπορεί να παρανοήσει την έννοια της 7ης Τέχνης, δεδομένης της «φετιχοποίησης» της σύγχρονης τεχνολογίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ