Σάββατο 3 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΤΕ
Την ερχόμενη βδομάδα η παράδοση στους Γερμανούς

Στην τελική ευθεία τα επίσημα και παρασκηνιακά παζάρια κυβέρνησης - Γερμανών για τη συμφωνία με τους όρους παράδοσης του ΟΤΕ στον έλεγχο της «Ντόιτσε Τέλεκομ»

«Κομβικό σημείο» για το δεύτερο κύμα των ιδιωτικοποιήσεων, θεωρούν στην κυβέρνηση την οριστικοποίηση της συμφωνίας με την «Ντόιτσε Τέλεκομ» (ΝΤ), για την παράδοση του ΟΤΕ στους Γερμανούς. Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση επείγεται να κλείσει την ερχόμενη βδομάδα τη συμφωνία με το γερμανικό κολοσσό. Στο πλαίσιο αυτό, οι εντολές της κυβέρνησης προς τους «συμβούλους» είναι να συνδιαμορφώσουν μέσα στο Σαββατοκύριακο, μαζί με τους «συμβούλους» των Γερμανών, το τελικό κείμενο της συμφωνίας. Κυβερνητικός στόχος είναι να υπάρξει η τελική συμφωνία έως την ερχόμενη Τρίτη, ώστε στη συνέχεια - και μέσα στην επόμενη βδομάδα - να έχει λάβει και την οριστική έγκριση από την Κυβερνητική Επιτροπή.

Από όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους Γερμανούς στο θέμα των αρμοδιοτήτων που θα έχει ο διορισμένος από την ΝΤ διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, καθώς και στο τίμημα που θα εισπράξει το Δημόσιο για την εκχώρηση του 3% του ΟΤΕ στο γερμανικό τηλεπικοινωνιακό κολοσσό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει, ουσιαστικά, συμφωνήσει να έχουν την απόλυτη κυριαρχία οι Γερμανοί στον ΟΤΕ. Απλά, για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας, επιχειρεί να πείσει την κοινή γνώμη ότι με τη συμφωνία, που είναι έτοιμη να υπογράψει, εξασφαλίζει δήθεν στο ελληνικό Δημόσιο δικαιώματα βέτο σε θέματα στρατηγικής, συγχωνεύσεων, εξαγορών, πωλήσεων, εθνικής ασφάλειας κλπ.

Η ουσία, πάντως, είναι ότι, ανεξάρτητα από τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς, οι Γερμανοί καθίστανται πλέον επικυρίαρχοι και στο νευραλγικό τομέα των ελληνικών τηλεπικοινωνιών, μετά τις αερομεταφορές, τις οποίες ελέγχουν μέσω του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ο οποίος είναι ο πρώτος αερολιμένας της χώρας.

Με αφορμή τις εξελίξεις για την παράδοση του δημόσιου μάνατζμεντ του ΟΤΕ στην ΝΤ, η ΟΜΕ - ΟΤΕ κήρυξε 48ωρη απεργία στις 6 και 7 Μάη και συγκέντρωση την ερχόμενη Τρίτη, στη 1 μ.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος. Οι ταξικές δυνάμεις καλούν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην απεργία με προοπτική την κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ