Τρίτη 6 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Απόψε στον «902 TV»

Θέματα πολιτικής, υγείας, πολιτισμού περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το σημερινό πρόγραμμα του «902 TV». Συγκεκριμένα:

Στις 18.00 «Εις υγείαν». Η υπέρταση είναι ύπουλη και συχνά απαρατήρητη, μπορεί να παρουσιαστεί σε οποιονδήποτε από εμάς. Για το λόγο αυτό απαιτείται επαγρύπνηση και εγρήγορση, ιδιαίτερα για τις μικρότερες ηλικίες, όπου έχει αρχίσει να κάνει και εκεί την εμφάνισή της. Οσον αφορά στους ενήλικες, υπολογίζεται ότι περισσότερο από το 20% της συγκεκριμένης κατηγορίας πολιτών, έχει υπέρταση. Ενας στους τρεις από αυτούς δεν το γνωρίζει και από αυτούς που το γνωρίζουν, λιγότεροι από τους μισούς προσπαθούν να το αντιμετωπίσουν. Τελικά, σε όλο τον κόσμο, μόνο το 15 - 20% των υπερτασικών, ρυθμίζει την πίεσή του. Ο κίνδυνος από την υπέρταση είναι εμφανής, καθώς όσο μεγαλύτερη είναι η αρτηριακή πίεση, τόσο μεγαλύτερος είναι και ο κίνδυνος εμφάνισης σοβαρών επιπλοκών, όπως η στεφανιαία νόσος, το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο και η καρδιακή ανεπάρκεια. Και όλα αυτά από μία πάθηση, που είναι εύκολη στη διάγνωση και στην αντιμετώπιση. Ολα όσα μπορούμε να κάνουμε για να προλάβουμε την εμφάνιση της αρτηριακής πίεσης και των επιπλοκών της, συζητά η Ειρήνη Μπαλντίδη με την Βασιλική Κατσή, υπεύθυνη αντιυπερτασικού ιατρείου και προληπτικής καρδιολογίας του καρδιολογικού τμήματος του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθηνών.

Στις 20.30 θα προβληθεί το 14ο επεισόδιο της πολωνικής σειράς «07 ΑΝΑΦΕΡΣΟΥ».

Στις 22.00 θα παρακολουθήσουμε την εκπομπή «Προεκτάσεις». Πολιτική και ενημερωτική εκπομπή, την οποία παρουσιάζει ο Κώστας Καραχάλιος.

Στις 23.00 θα μεταδοθεί η πολιτιστική εκπομπή «Δεν άνθισαν ματαίως». Μια εκπομπή για ανθρώπους από το χώρο της Τέχνης και των Γραμμάτων, που έφυγαν... αφήνοντας πίσω τους ένα σημαντικό έργο. Σήμερα θα παρακολουθήσουμε σε επανάληψη το αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο. Για το μεγάλο μας ποιητή μιλούν η Ερη Ρίτσου, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Χρήστος Λεοντής και ο Β. Παπαβασιλείου. Την εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζει η Σοφία Αδαμίδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ