Τρίτη 6 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Αντίστροφα... μίλια

Από την ταινία «Σε αντίστροφη μέτρηση», του Μάρτιν Ριτ
Από την ταινία «Σε αντίστροφη μέτρηση», του Μάρτιν Ριτ
Το κοινωνικό δράμα με τίτλο «Οχτώ μίλια» («8 Mile») σε σκηνοθεσία Κέρτις Χάνσον θα προβάλλει απόψε το ALTER στις 21.00.

O Τζίμι Σμιθ, ή Φάνι Ράμπιτ, όπως τον αποκαλούν οι περισσότεροι, είναι ένας νεαρός ράπερ που ζει στις παρυφές του «8 Mile», του δρόμου που χωρίζει το μαύρο γκέτο από τις κατοικίες των λευκών του Ντιτρόιτ. O Τζίμι ζει μαζί με τη μητέρα του Στέφανι και την πεντάχρονη αδελφή του Λίλι σε ένα τροχόσπιτο, ενώ δουλεύει ως βιομηχανικός εργάτης, έχοντας ένα μόνο όνειρο: να φύγει μακριά. Η μόνη του διέξοδος από τη στερημένη ζωή του είναι η μουσική, και αυτή θα του δώσει και το εισιτήριο για να ξεφύγει από την αθλιότητα του γκέτο. Παίζουν: Εμινεμ, Κιμ Μπάσιντζερ, Μπρίτανι Μέρφι, Μέκι Φάιφερ, Κλόι Γκρίνφιλντ.

  • «Αλάσκα: Η μεγάλη περιπέτεια». Περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής σε σκηνοθεσία Φρέιζερ Κλαρκ Ιστον.

Μετά το θάνατο της συζύγου του, ο Τζέικ Μπερνς και τα δυο του παιδιά, ο Σον και η Τζέσι, εγκαθίστανται στην Αλάσκα. Τώρα πια ο Τζέικ, ως έμπειρος πιλότος, αναλαμβάνει να μεταφέρει εμπορεύματα και είδη προσωπικής ανάγκης σε απομακρυσμένες περιοχές πέρα από τα βουνά. Κάποια στιγμή τα πράγματα παίρνουν απρόσμενη τροπή, όταν κατά τη διάρκεια μιας σφοδρής καταιγίδας το αεροπλάνο του Τζέικ πέφτει στα βουνά. Ετσι ο Σον και η Τζέσι αποφασίζουν να ξεκινήσουν μια αποστολή διάσωσης του πατέρα τους... Παίζουν: Θόρα Μπερτς, Βίνσεντ Καρθάιζερ, Ντικ Μπένεντικτ, Τσάρλτον Ιστον (ΣΤΑΡ, 21.00).

  • «Σε αντίστροφη μέτρηση». Κοινωνικό δράμα αμερικάνικης παραγωγής σε σκηνοθεσία Μάρτιν Ριτ.

Η ζωή της Κλόντια Ντρέιπερ, ακριβοπληρωμένου μοντέλου, παίρνει δραματική τροπή από τη στιγμή που δολοφονεί έναν πελάτη της, βρισκόμενη σε αυτοάμυνα. Για την αποφυγή του σκανδάλου και την καταδίκη της, οι γονείς της προσπαθούν να την πείσουν να δηλώσει πως είναι πνευματικά ανάπηρη. Η Κλόντια αρνείται και, με τη βοήθεια του δικηγόρου της, Ααρόν Λεβίνσκι, αποφασίζει να παραστεί στη δίκη και να υπερασπίσει τον εαυτό της... Παίζουν: Μπάρμπαρα Στρέιζαντ, Ρίτσαρντ Ντρέιφους, Μορίν Στέιπλετον, Ιλάι Γουάλας, Καρλ Μάλντεν (ΣΤΑΡ, 02.15).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ