Πέμπτη 15 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ - ΚΡΟΥΣΜΑ ΝΤΟΠΙΝΓΚ
«Θολά νερά» και ερωτήματα

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκαλεί και το νέο κρούσμα χρήσης αναβολικών από Ελληνα αθλητή και συγκεκριμένα της κολύμβησης, όπου μάλιστα στο ενεργητικό του συγκαταλέγονται εθνικές και διεθνείς επιτυχίες. Μετά την επισημοποίηση του γεγονότος και από πλευράς Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, χτες η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτης Πούλιος, με αφορμή δημοσιεύματα για κρούσμα ντόπινγκ σε αθλητή της κολύμβησης, ανέθεσε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Σιμιτζόγλου τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης με σκοπό να διακριβωθεί εάν στην υπόθεση προκύπτει διάπραξη αδικημάτων, όπως αυτού της παράβασης του νόμου περί ντόπινγκ. Η έρευνα στρέφεται πλέον προς κάθε κατεύθυνση, καθώς πληροφορίες φέρουν ότι η ουσία που ανιχνεύτηκε ήταν ίδια με εκείνη που ανιχνεύτηκε στους αθλητές της άρσης βαρών. Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι το κρούσμα στην κολύμβηση ανιχνεύτηκε αφού διατάχθηκε επανεξέταση του πρώτου δείγματος, που είχε δώσει σε έλεγχο του ΕΣΚΑΝ και είχε βρεθεί αρνητικό, από τον εισαγγελέα Ανδρέα Καραφλό, ο οποίος ερευνά την αντίστοιχη υπόθεση στην άρση βαρών.

Πάντως ερωτήματα προκαλούν και οι πληροφορίες ότι η ουσία που ανιχνεύτηκε στο δείγμα του κολυμβητή είναι η ίδια με αυτή που εντοπίστηκε στους αθλητές της άρσης βαρών. Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης σε σχετική ερώτηση, αν και επί της ουσίας ακολούθησε την τακτική του.... Ποντίου Πιλάτου, άφησε με την απάντησή του αιχμές για το γεγονός αυτό δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Βγάλτε εσείς συμπεράσματα».

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι φήμες ότι η συγκεκριμένη ουσία έχει χρησιμοποιηθεί και από άλλους αθλητές, με συνέπεια ένα πιθανό ντόμινο αποκαλύψεων που θα αλλάξει κατά πολύ τα δεδομένα που έχουν παρουσιαστεί ως τώρα. Σημειώνεται ότι από πλευράς άρσης βαρών όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο, το τοξικό αναβολικό είχε αποδοθεί σε «κινέζικο λάθος».

Κατά τα άλλα η κατάσταση παραμένει ρευστή όσον αφορά το όνομα του αθλητή τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, όταν το ΕΣΚΑΝ θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα και του δεύτερου δείγματος (την εξέταση του οποίου ζήτησε ο ίδιος ο αθλητής, όπως είναι το τυπικό) και η Ομοσπονδία Κολύμβησης θα ενημερώσει επίσημα την Παγκόσμια Ομοσπονδία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ