Παρασκευή 12 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Επιασε δουλιά ο Μπιγκόν

Για δυόμισι χρόνια ο Ιταλός κόουτς θα είναι στο τιμόνι των «ερυθρολεύκων»

Ο νεός προπονητής του Ολυμπιακού Αλμπέρτο Μπιγκόν
Ο νεός προπονητής του Ολυμπιακού Αλμπέρτο Μπιγκόν
Ο Αλμπέρτο Μπιγκόν ήρθε χτες στην Αθήνα και έπιασε αμέσως δουλιά. Απέφυγε τα μεγάλα λόγια, όμως δεν έκρυψε την αισιοδοξία του ότι θα πετύχει στο τιμόνι του Ολυμπιακού.

Ο 52χρονος Ιταλός ήρθε στο Ανατολικό Αεροδρόμιο στις 1.30 το μεσημέρι, ντυμένος στην... τρίχα, και χαμογελαστός παρέπεμψε για ολοκληρωμένες δηλώσεις στην απογευματινή συνέντευξη Τύπου. Στις 4.30 πήγε στου Ρέντη όπου έκανε και την πρώτη του προπόνηση διάρκειας μιάμισης ώρας. Αμέσως μετά φόρεσε και πάλι το ακριβό του κοστούμι για να δηλώσει: «Μου αρέσουν τα λίγα λόγια και τα περισσότερα έργα. Αποδέχτηκα την πρόταση γιατί είμαι πεπεισμένος ότι η ΠΑΕ θα προσπαθήσει για το καλύτερο ώστε η ομάδα να πετύχει τους στόχους της σε Ελλάδα και Ευρώπη. Είμαι σε άριστη κατάσταση αφού είμαι ξεκούραστος. Σίγουρα σε πολύ καλύτερη όταν ο Αρίγκο Σάκι πήγε στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Εχω ένα κίνητρο παραπάνω να προσφέρω τα μέγιστα και να ικανοποιήσω τον κόσμο και τη διοίκηση της ομάδας».Ο Α. Μπιγκόν παραδέχτηκε ότι μετά τον αγώνα με τη Ρεάλ είχε έρθει στην Ελλάδα και είχε συμφωνήσει με τον κ. Κόκκαλη να αναλάβει τα ηνία της ομάδας στο τέλος της σεζόν. Ομως μετά τα γεγονότα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ κλήθηκε επειγόντως να αντικαταστήσει τον Ντούσκο.

Σε ερώτηση πώς αντιμετωπίζει τους αγώνες για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ απέναντι στη Γιουβέντους, ο Μπιγκόν δήλωσε αισιόδοξος: «Αισθάνομαι όμορφα που θα βρούμε στο δρόμο μας τη μεγάλη κυρία του κάλτσιο. Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός έχει τα φόντα να προσπεράσει το εμπόδιο της Γιουβέντους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλευρό του Ιταλού κόουτς θα παραμείνει ο Τάκης Περσίας, αφού η παραίτησή του δεν έγινε αποδεκτή από τη διοίκηση των «ερυθρολεύκων». Αντίθετα, παρελθόν αποτελούν οι Δημήτρης Μπουρουτζίκας και Μάρκο Τσόλιτς, άνθρωποι του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Χτες ο Σερβοέλληνας τεχνικός απέφυγε τις δηλώσεις και σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές θα αναχωρήσει στο εξωτερικό για ολιγοήμερες διακοπές. Οσον αφορά στο προπονητικό του μέλλον, αρκετοί είναι οι μνηστήρες. Ηδη στο... πόδι είναι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Εθνική ομάδα για να εντάξουν τον Μπάγεβιτς αν και όποτε θελήσει στο δυναμικό τους. Ασχέτως αν όλοι βγαίνουν και το διαψεύδουν...

Στο μεταξύ με χτεσινές του δηλώσεις ο Πέτρος Κόκκαλης υποστήριξε πως το θέμα Ζάχοβιτς δεν έπαιξε κανένα ρόλο στην απομάκρυνση του Μπάγεβιτς. Τέλος, αναφερόμενος στο κριτήριο επιλογής του νέου κόουτς είπε: «Το βασικό κριτήριο επιλογής του Μπιγκόν ήταν οι άριστες γνώσεις που διαθέτει για το ευρωπαϊκό και παγκόσμιο ποδόσφαιρο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ