Τρίτη 20 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
«Ψηφίζω Χίλαρι!»

Με φανερό τον τόνο ειρωνείας στη φωνή του, ο φίλος μου ο Γιώργος μού δήλωσε, από τηλεφώνου, την προτίμησή του στον ένα από τους δύο υποψηφίους που μάχονται για το «χρίσμα» των «Δημοκρατικών», ενόψει της εκλογής Προέδρου στις ΗΠΑ. «Ψηφίζω Χίλαρι!»...

«Και προς τι η τέτοια προτίμησή σου, φίλε Γιώργο», και, μάλιστα, "από πίτα που δεν τρως;"», είπα, έτσι για να τον πειράξω. «Για πολλούς και διαφόρους λόγους... Πρώτον, διότι είναι γυναίκα. Και οι γυναίκες έχουν, σήμερα, πολλή πέραση στην πολιτική. (Δεν είναι βέβαια, τόσο όμορφη, όσο η Μόνικα - για παράδειγμα - αλλά τέλος πάντων). Δεύτερον, είναι παλικάρι... Με τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, πήγε, λέει, η ίδια αυτοπροσώπως, επί τόπου, να ηρεμήσει τα πνεύματα, διακινδυνεύοντας την ίδια τη ζωή της κάτω από καταιγιστικά πυρά και ρουκέτες, που περνούσαν "ξυστά" πάνω από το κεφάλι της!..(Αργότερα, βέβαια, η ίδια παραδέχτηκε ότι όλα αυτά ήταν "μπαλαμούτι", για να βελτιώσει λίγο το προφίλ της, αλλά, και πάλι, τέλος πάντων...). Και τρίτον, διότι είναι λευκή. Ενώ ο αντίπαλός της, ο Ομπάμα, είναι μαύρος, Αφροαμερικανός, που, κανονικά, δε θα έπρεπε να του επιτρέπουν να ανακατεύεται με τους λευκούς και να μολύνει το "καθαρόαιμο" έθνος των Αμερικανών...».

Με άκουσε που μισογελούσα στο ακουστικό, και σταμάτησε να εκθειάζει την υποψηφιότητα και τα ...χαρίσματα της Χίλαρι. «Λοιπόν, για να μιλήσουμε σοβαρά, σύντροφε, όποιος και να βγει Πρόεδρος των ΗΠΑ, ή ο ένας από τους δυο "Δημοκρατικούς" ή ο άλλος, ο "Ρεπουμπλικάνος", χαΐρι και προκοπή οι λαοί της Γης δεν πρόκειται να ιδούμε. Οι πόλεμοι και τα δεινά της ανθρωπότητας θα συνεχιστούν και η ειρήνη θα είναι πάντα το "άπιαστο όνειρο". Ολα τα γουρούνια την ίδια "σούρλα" έχουν, σύντροφε. Μαύρος σκύλος, άσπρος σκύλος, το ίδιο δαγκώνουν και οι δυο.

Ο,τι κάνει τώρα ο Τζορτζ με την Κοντολίζα, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν ή όπου αλλού, τα ίδια ακριβώς θα συνεχίσουν και οι διάδοχοί τους, όποιος κι αν εκλεγεί. Γι' αυτό, σου λέει, η λύση είναι μία και μοναδική: Ανατροπή! Γκρέμισμα "εκ θεμελίων" αυτού του ληστρικού και απάνθρωπου συστήματος που λέγεται καπιταλισμός. Που μοναδικό θεό του έχει το κέρδος και τα αμύθητα πλούτη των μεγαλοκαρχαριών, ενώ οι λαοί ψωμολυσσάνε και βαδίζουν ολοταχώς προς τον αφανισμό και την καταστροφή. Φωτιά, λοιπόν, και τσεκούρι στους μεγαλοκαρχαρίες και σ' όσους τους υπηρετούν και τους στηρίζουν».

«Απ' το στόμα σου και στων λαών τ' αυτί, φίλε Γιώργο, και του δικού μας, βέβαια, του ελληνικού λαού, που τον σέρνουν απ' τη μύτη οι επιτήδειοι, και τον έχουν εγκλωβίσει στις συμπληγάδες του δικομματισμού, κλέβοντάς του κάθε φορά, στις εκλογές, την ψήφο του, με υποσχέσεις, εκβιασμούς και εξαγορά συνειδήσεων. Που τον έχουν φέρει σε τέτοιο βαθμό απελπισίας και απόγνωσης, ώστε να καταντήσει να ζητάει τη ...σωτηρία του από κάποιους νεόκοπους "αριστερούς" φωστήρες, ψευτοεπαναστάτες και ψευτοανανεωτές...».


Βασίλης ΦΥΤΣΙΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ