Τρίτη 20 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«Επιχείρηση» αναγκαστικών αποχωρήσεων

Η διοίκηση του ραδιοφωνικού σταθμού «Flash» οδηγεί σε αναγκαστική αποχώρηση τους εργαζόμενους στο ραδιοσταθμό. Για μία ακόμα φορά χρησιμοποιεί τη «μέθοδο» της «εθελούσιας εξόδου» για τη μείωση του προσωπικού, κάτι που είχε κάνει και στο παρελθόν.

Η διοίκηση του «Flash» ζητά η εθελούσια έξοδος να ολοκληρωθεί μέχρι τις 13 Ιούνη 2008. Σε ανακοίνωσή της επικαλείται «σημαντικές ζημιές» που παρουσιάζει η εταιρεία τα τελευταία χρόνια και θεωρεί ότι η μόνη λύση για να συνεχίσει τη λειτουργία του ο σταθμός, είναι η «δραστική μείωση του αριθμού των εργαζομένων».

Για τις αναγκαστικές αποχωρήσεις, που στην ουσία είναι απολύσεις, η διοίκηση χορηγεί και... κίνητρα! Θα αντιμετωπιστούν, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, πιο ευνοϊκά οι χαμηλόμισθοι και αυτοί που δεν έχουν παράλληλη απασχόληση σε άλλα ΜΜΕ.

Η απόφαση αυτή της διοίκησης έχει δημιουργήσει αναστάτωση στους 93 εργαζόμενους, από τους οποίους οι 53 είναι δημοσιογράφοι. Στόχος είναι να παραμείνουν στο σταθμό 40 εργαζόμενοι.

Σήμερα το θέμα του «Flash» θα συζητηθεί στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Εχουν κληθεί να συμμετέχουν ο διευθύνων σύμβουλος και υπεύθυνος του «Flash», Γιώργος Λούβαρης, και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει συνέλευση για μεθαύριο Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι. Θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, της ΕΤΕΡ και της ΕΠΗΕΑ.

Στο μεταξύ σήμερα πραγματοποιούν 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στο ραδιοφωνικό σταθμό «Επικοινωνία FM» ζητώντας την ανάκληση της απόλυσης του δημοσιογράφου Τάσου Τατάρογλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ