Τρίτη 20 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΟΜΙΣΤΡΑ ΤΑΞΙ - ΚΤΕΛ - ΦΟΡΤΗΓΩΝ - ΒΥΤΙΟΦΟΡΩΝ
Ακριβότερα μέχρι 20% και τα μεταφορικά

Νέο πλήγμα στην αγοραστική δύναμη των λαϊκών στρωμάτων. Αύξηση 3,8% στη μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης σε μια βδομάδα

Με τις αυξήσεις - «φωτιά» σε συγκοινωνίες και μεταφορές, σε συνδυασμό με αυτές των διοδίων (180%) και των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών (200%), η κυβέρνηση επιφέρει ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα στα εισοδήματα των λαϊκών νοικοκυριών

Eurokinissi

Με τις αυξήσεις - «φωτιά» σε συγκοινωνίες και μεταφορές, σε συνδυασμό με αυτές των διοδίων (180%) και των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών (200%), η κυβέρνηση επιφέρει ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα στα εισοδήματα των λαϊκών νοικοκυριών
Μετά τις «τσουχτερές» αυξήσεις - «φωτιά» στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών που ισχύουν από την Πρωτομαγιά, από χτες η κυβέρνηση επέβαλε και νέες αυξήσεις στα κόμιστρα των ταξί (από 5% έως 10,5%), των φορτηγών ΔΧ και των βυτιοφόρων υγρών καυσίμων 5%, καθώς και στα εισιτήρια των υπεραστικών ΚΤΕΛ. Στα εισιτήρια των αστικών ΚΤΕΛ, οι αυξήσεις είναι μεγαλύτερες καθώς η κυβέρνηση επέβαλε αύξηση 10 λεπτών (13%), ενώ ειδικά για τα αστικά ΚΤΕΛ Λάρισας, Βόλου και Λαμίας - όπου το εισιτήριο ορίστηκε στα 90 λεπτά του ευρώ από 75 λεπτά μέχρι προχτές - η αύξηση ανέρχεται στο 20%.

Εκτός, όμως, από τις αυξήσεις στα κόμιστρα των ΔΧ φορτηγών που διενεργούν εθνικές μεταφορές και των βυτιοφόρων, η κυβέρνηση αποφάσισε επίσης να καταβάλλεται πέραν της τιμολόγησης το κόστος των διοδίων. Γεγονός που συνεπάγεται περαιτέρω αύξηση στο κόστος μεταφοράς υγρών καυσίμων, προϊόντων και αγαθών. Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί στους ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων ότι τον ερχόμενο Σεπτέμβρη θα επανεξετάσει το αίτημά τους για μεγαλύτερες αυξήσεις στα κόμιστρα.

Με τις αυξήσεις - «φωτιά» σε συγκοινωνίες και μεταφορές, σε συνδυασμό με αυτές των διοδίων (180%) και των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών (200%), η κυβέρνηση επιφέρει ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα στα εισοδήματα των λαϊκών νοικοκυριών, μειώνοντας ακόμα περισσότερο την αγοραστική τους δύναμη. Το κύμα των αυξήσεων αναμένεται να συνεχιστεί και με τις τιμές των εισιτηρίων του ΟΣΕ, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει σχετικό αίτημα της διοίκησης του Οργανισμού.

Η κυβέρνηση για να «στρώσει» το έδαφος και για άλλες αυξήσεις, ανακοίνωσε ότι οι παραπάνω αυξήσεις αποφασίστηκαν «στο πλαίσιο της νέας τιμολογιακής πολιτικής, αλλά και λόγω της μεγάλης αύξησης των τιμών των καυσίμων διεθνώς».

Ακριβότερη 3,8% η αμόλυβδη

Οι αλυσιδωτές αυξήσεις στα υγρά καύσιμα γίνονται κάθε μέρα όλο και πιο αισθητές και από τις γιωταχήδες, που από βδομάδα σε βδομάδα πληρώνουν όλο και περισσότερα για να γεμίσουν το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου ή της μοτοσικλέτας. Η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης έφτασε την περασμένη Παρασκευή στο υψηλότερο σημείο της. Σύμφωνα με τις μετρήσεις του υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης έφτασε στις 16 Μάη στα 1,221 ευρώ ανά λίτρο από 1,176 ευρώ ανά λίτρο, την προηγούμενη Παρασκευή 9 Μάη, καταγράφοντας αύξηση 3,83%!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ