Κυριακή 25 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Κάρλσεν - Λέκο στην Ουγγαρία
  • Παγκόσμιος Ερασιτεχνών ο Παναγιώτης Γαλόπουλος
  • Συνεχίζεται κάθε Δευτέρα το τουρνουά της ΚΝΕ

Πρόσφατη φωτό του «Ρ» από Διασυλλογικούς αγώνες Γ' Εθνικής κατηγορίας
Πρόσφατη φωτό του «Ρ» από Διασυλλογικούς αγώνες Γ' Εθνικής κατηγορίας
Ο 17χρονος Νορβηγός GM Μάγκνους Κάρλσεν, 5ος στην παγκόσμια κατάταξη της FIDE με 2765 ΕΛΟ και μελλοντικός - σύμφωνα με τη ραγδαία εξέλιξή του αλλά και τη βαρύνουσα γνώμη των ειδικών του παγκόσμιου σκακιού - παγκόσμιος πρωταθλητής, αντιμετωπίζει τον ισχυρότερο Ούγγρο GM Πέτερ Λέκο σε ματς «ράπιντ» οκτώ παρτίδων.

Το ενδιαφέρον αυτό ματς διεξάγεται στα πλαίσια της ετήσιας προετοιμασίας του κορυφαίου - 10ος στην παγκόσμια κατάταξη με 2741 ΕΛΟ - σκακιστή, στο Εθνικό Θέατρο της πόλης Μισκόλιτς από 28 Μάη έως 1 Ιούνη.

Σε προηγούμενα ματς είχε ισόπαλο αποτέλεσμα (4-4) με τον Αγγλο Μ. Ανταμς, νίκη επί του Ανατόλι Κάρποβ (4,5-3,5) και ήττα από το Βλαντιμίρ Κράμνικ 4,5-3,5.

* Μεγάλη ελληνική επιτυχία η κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ερασιτεχνών, από τον Παναγιώτη Γαλόπουλο, καθώς και οι πρώτες θέσεις στο Ανοιχτό Σχολικό Πρωτάθλημα κάτω των 7 και 17 χρόνων, από τους Ιωαννίδη Ευγένιο και Σεμπάστιαν Φίλιππο.

Αλλες ελληνικές επιτυχίες στη Χαλκιδική είχαμε τη 2η θέση από την Μανελίδου Μαρία στο Παγκόσμιο Ερασιτεχνών, στην ίδια διοργάνωση την 3η θέση από το Σκουλάκη Χ.

* Συνεχίζεται το 2ο Σκακιστικό Τουρνουά της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας κάθε Δευτέρα - αύριο παίζεται ο 3ος γύρος - στο γνωστό στέκι των Εργαζομένων Κυψέλης, Πατησίων 252, Πλ. Κολιάτσου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ