Σάββατο 24 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΙΘΩΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Ανησυχία για την τύχη δασικής έκτασης

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή

Την εντονότατη ανησυχία του ΚΚΕ για το αν θα καταλήξει στα χέρια ιδιωτών έκταση 54.000 στρεμμάτων στην περιοχή της Σιθωνίας Χαλκιδικής, μετέφερε προχθές, με Ερώτησή του στην αίθουσα της Βουλής, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Ζιώγας, ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση συμπεριφέρθηκε ως «Πόντιος Πιλάτος», υποστηρίζοντας ότι η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια!

«Αποκλειστική μας μέριμνα είναι η διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και η προάσπιση της δημόσιας περιουσίας», υποστήριξε ο υφυπουργός Οικονομίας Γ. Μπέζας και αναφέρθηκε στη δικαστική διαδικασία που έχει κινηθεί. Οπως είπε, «προκειμένου να μην υπάρχουν στο μέλλον αμφισβητήσεις ως προς την κυριότητα της έκτασης, το ελληνικό Δημόσιο άσκησε αρνητική αναγνωριστική αγωγή κυριότητας κατά της Ιεράς Μονής και κατά της εταιρείας ΣΕΚΑ ΑΕ. Η αγωγή αυτή συνεκδικάζεται μαζί με σχετική παρέμβαση που έχει κάνει η Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας, η οποία διεκδικεί ένα μέρος της έκτασης περίπου 30.000 στρεμμάτων».

«Καλούμε τους εργαζόμενους να παλέψουν μαζί μας για μία άλλη πολιτική που θα αφορά τη χρήση γης, σε μία κατεύθυνση που να εξυπηρετεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες», τόνισε, παίρνοντας το λόγο, ο Γ. Ζιώγας. Αναφερόμενος, μάλιστα, στο θέμα της δασικής έκτασης, τόνισε πως «ανησυχούμε γιατί δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με τη Δικαιοσύνη. Μιλάμε για πολιτικές αποφάσεις. Εμείς πρέπει να ομολογήσουμε ότι η κυβέρνηση διαθέτει φαντασία και ποικιλία στον τρόπο που ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία, λιμάνια, αεροδρόμια, πρώην ΔΕΚΟ. Την ώρα, λοιπόν, που αποκαλύπτεται η υποκρισία για το ενδιαφέρον της κυβέρνησης και ο δήθεν πόνος της για το βυζαντινά χρυσόβουλα και οθωμανικά μολυβδόμηλα, χουντικές αποφάσεις νεκρανασταίνονται. Και αυτό γίνεται για να ικανοποιηθούν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Πίσω από τις Μονές, υπάρχουν εφοπλιστές και πίσω από τους εφοπλιστές υπάρχουν ακόμη και γαλαζοαίματοι μεγαλοσχήμονες της Ευρώπης».

Συνέχισε, επισημαίνοντας πως «μιλάμε για 82.000 στρέμματα συνολικά, για Ουρανούπολη, για Ορμυλία, για Σιθωνία, για Τορώνη. Δασικές και καλλιεργούμενες εκτάσεις», προσθέτοντας πως «υπάρχει απόφαση δικαστηρίου ότι η Μονή Σίμωνος που την αναφέρατε δεν έχει ιδιοκτησία, παρ' όλα αυτά διεκδικεί το 60% της έκτασης των 54.000 στρεμμάτων που η Μονή Ξενοφώντος, πολύ σωστά όπως αναφέρατε, πούλησε στην εταιρεία ΣΕΚΑ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ