Τρίτη 27 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Φωτ.

Στις 20 Μάη 2008 έφυγε από τη ζωή η αγωνίστρια ΕΡΜΙΟΝΗ ΛΙΤΣΑ, μέλος του ΚΚΕ. Υπήρξε ακούραστη αγωνίστρια ως το τέλος της ζωής της στους καθημερινούς αγώνες της εργατικής τάξης για να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για να γίνουν πραγματικότητα τα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Στη μνήμη της οι σύντροφοί της από τις ΚΟΒ Κυψέλης προσφέρουν στο ΚΚΕ 200 ευρώ.

  • Στην ακριβή μνήμη της συντρόφισσάς μου Ερμιόνης Λίτσα, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Κυψέλης, 50 ευρώ.

Ερμιονάκι μου, πάντα έτσι σε αποκαλούσα και πάντα έτσι θα σε έχω φυλαγμένη μέσα στην καρδιά μου.

Με όλη την αγάπη μου η φίλη και συντρόφισσά σου: Ντέππυ Κουλούρη

* * *

Φωτ.

Στις 30 Γενάρη 2008, έπειτα από σκληρό αγώνα πολλών χρόνων με την επάρατο νόσο, πέθανε και κηδεύτηκε στην πόλη Γκελχάουζεν της Γερμανίας, η φιλέλλην και αγωνίστρια εναντίον της εφτάχρονης δικτατορίας στην Ελλάδα 1967-1974, ΕΛΙΣΑΒΕΤ Χάιζ-ΖΩΓΡΑΦΟΥ. Το 1972 η Ελισάβετ Ζωγράφου με αφορμή τα βασανιστήρια του αγωνιστή του αντιδικτατορικού αγώνα Αλέξανδρου Ζωγράφου και των άλλων 17 αγωνιστών στο «Νταχάου» της Κέρκυρας, ξεσήκωσε όλες τις κυβερνήσεις των χωρών της Ευρώπης εναντίον της δικτατορίας, με το γνωστό αποτέλεσμα, τη σύγκρουση των υπουργών της δικτατορίας Αγγελου Τσουκαλά (Δικαιοσύνης) και Βύρωνα Σταματόπουλου (Τύπου) με τον πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Πιέτρο Νένι.

Στη μνήμη της ο σύζυγός της Αλέκος Ζωγράφος δημοσιογράφος-συγγραφέας, για τον οποίον με τη δεύτερη πειθαρχική μεταγωγή του από τις φυλακές Κορυδαλλού στο «Νταχάου» της Κέρκυρας, κινητοποιήθηκαν πολλές κυβερνήσεις των χωρών της Ευρώπης, καθώς επίσης οι Μητροπολίτες Ιωαννίνων και Κέρκυρας, προσφέρει 200 ευρώ στο ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ