Τρίτη 27 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
3ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΜΕ
«Κέρδισαν όλοι το δικαίωμα στον αθλητισμό»

Από τις απονομές στο φινάλε του τουρνουά
Από τις απονομές στο φινάλε του τουρνουά
«Η ολοκλήρωση του τουρνουά αποτελεί την αρχή για το επόμενο αλλά και νέους αγώνες για την υλοποίηση των κεντρικών μηνυμάτων του. Ο αθλητισμός είναι δικαίωμα των εργαζομένων, της νεολαίας που πρέπει να κορυφώσει την πάλη ενάντια στα ναρκωτικά, για τη ζωή που μας αξίζει». Με τα λόγια αυτά η Βάσω Μουκάνου (μέλος της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ) «σφύριξε» τη λήξη του 3ου Ποδοσφαιρικού Τουρνουά, όπου την πρωτιά κατέκτησε η ομάδα του θεραπευτικού προγράμματος ΣΤΡΟΦΗ.

Η θέση και η επίδοση πάντως ελάχιστη σημασία έχει. Η ύπαρξη νικητών και ηττημένων αποτελεί απλά μέρος του διαδικαστικού. Κερδισμένοι είναι όλοι, αφού αυτό που κυρίως μετράει είναι η διάθεση και η συμμετοχή. Το ποδοσφαιρικό τουρνουά της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ είναι ένα τελείως διαφορετικό τουρνουά. Δεν τζιράρονται εκατομμύρια, δε διακυβεύονται πολυεπίπεδα συμφέροντα, δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Αντικατοπτρίζει την αγωνιστική στάση ζωής και μια άλλη άποψη για τον αθλητισμό, διοργανωτών και συμμετεχόντων.

Από την πλευρά του ο Βασίλης Πετρόπουλος (από την Εκτελεστική Γραμματεία ΠΑΜΕ) επισήμανε: «Αυτή η όμορφη παρέα που έδωσε ζωή στο τουρνουά, πιστοποίησε ότι δε βρισκόμαστε καθημερινά μόνο στη μάχη του μεροκάματου και την υπεράσπιση της εργασίας. Αλλά βρισκόμαστε και στην προσπάθεια μιας καλύτερης αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου. Κομμάτι του οποίου είναι ο πραγματικός αθλητισμός. Αυτόν υπερασπιζόμαστε, μακριά από ναρκωτικά και ντόπα. Αισιοδοξούμε ότι η παρέα μας θα εξακολουθήσει να μεγαλώνει».

Ο Αποστόλης Γαρμπής (πρόεδρος σωματείου εργαζομένων ΦΑΓΕ) τόνισε ότι «νικητές είναι όλοι όσοι συμμετείχαν. Ιδιαίτερα οι ομάδες από τα προγράμματα που αγωνίζονται καθημερινά για ν' αποβάλλουν τα ναρκωτικά - κυρίως από το μυαλό τους. Θα είμαστε δίπλα σας για ό,τι χρειαστείτε». Ενώ ο Βαγγέλης Γείτονας (Σωματείο Γυμναστών - Προπονητών Αθηνών) αναφέρθηκε στον κοινωνικό ρόλο του τουρνουά και στο γεγονός ότι οι συμμετοχές αυξάνονται κάθε φορά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ