Τετάρτη 28 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ
Ρίχνουν την ευθύνη στους πληγέντες

Οι πυρόπληκτοι τώρα αντιμετωπίζουν και την κοροϊδία της κυβέρνησης

Eurokinissi

Οι πυρόπληκτοι τώρα αντιμετωπίζουν και την κοροϊδία της κυβέρνησης
Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τα ανεπαρκή μέτρα και τις καθυστερήσεις στήριξης των πυροπλήκτων από την κυβέρνηση, 10 μήνες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, προσπάθησε ο Πέτρος Μολυβιάτης, πρόεδρος του Ειδικού Ταμείου Αντιμετώπισης Εκτακτων Αναγκών, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε χτες με τη συμμετοχή των γ.γ. των υπουργείων ΠΕΧΩΔΕ, Οικονομίας, Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ωστόσο από τα στοιχεία που οι ίδιοι παρέθεσαν, προκύπτει ότι από τα 1.300 σπίτια που έχουν καταστραφεί ολικά ή μερικά, 10 μήνες μετά, έχουν υποβληθεί 580 αιτήσεις για άδεια αποκατάστασης και έχουν εγκριθεί μόλις 185. Μάλιστα από τα περίπου 195 εκατομμύρια ευρώ που έχει στη διάθεσή του το Ταμείο, μόνο τα 23 εκατομμύρια έχουν αξιοποιηθεί.

Σε ερώτηση του «Ρ», για το αν έχουν εντοπίσει τις αιτίες που ο κόσμος δεν προστρέχει στο... δωρεάν χρήμα του Ταμείου, καθώς για κάθε τετραγωνικό μέτρο δίνει μόλις 750 ευρώ όταν το κόστος κατασκευής στην αγορά ξεπερνά τα 1.100 ευρώ και ταυτόχρονα η κύρια πηγή εισοδήματος που είναι οι καλλιέργειες έχει καταστραφεί, ο Π. Μολυβιάτης απέφυγε ουσιαστικά να απαντήσει. Εδωσε το λόγο στον γ.γ. του ΥΠΕΧΩΔΕ, Στ. Κατσιγιάννη, ο οποίος προσπάθησε να αμφισβητήσει τις τιμές της αγοράς λέγοντας ότι δε γνωρίζει αν είναι ακριβώς έτσι. Παράλληλα, προσπάθησε να ρίξει τις ευθύνες στους ίδιους τους πυρόπληκτους λέγοντας πως «το μεγαλύτερο ποσοστό των πληγέντων δεν κατοικούν εκεί, από αυτούς που μένουν εκεί, το 20% είναι παππούδες και γιαγιάδες που δεν έχουν καθημερινά τη δυνατότητα να παρακολουθούν την εξέλιξη της άδειας», υπάρχουν «και περιπτώσεις που το ιδιοκτησιακό δεν είναι ξεκάθαρο» κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ