Τετάρτη 28 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
«Ανησυχία» για τις... επενδύσεις

Με αφορμή την πιθανή απαγόρευση του κόμματος του Ερντογάν

ΑΓΚΥΡΑ.--

Εντονες αντιδράσεις προκαλεί στο κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Τουρκίας να προχωρήσει την προσφυγή του εισαγγελέα, περί απαγόρευσης της δράσης του και στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων σε περίπου 70 στελέχη του, μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Πρόεδρος, Αμπντουλάχ Γκιουλ. Ως λόγος της προσφυγής αναφέρεται η υπόσκαψη από το ΑΚΡ του «κοσμικού χαρακτήρα» του κράτους.

Σε δηλώσεις του στα τουρκικά ΜΜΕ αναφορικά με το θέμα, ο Τούρκος πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη προσφυγή κατά του κόμματός του «οδηγεί την κατάσταση στην κόψη του ξυραφιού, ενώ η αβεβαιότητα που απορρέει από την υπόθεση αυτή θέτει προσκόμματα στις ξένες επενδύσεις». Σημείωσε δε ότι ακόμα δεν είναι γνωστό το τι θα συμβεί, εκφράζοντας ωστόσο τη βούληση του ΑΚΡ να κλείσει το θέμα το συντομότερο δυνατό, για να μην «επιτρέψουμε να υποστεί βλάβη η οικονομία της Τουρκίας». Ο Ρ. Ερντογάν είπε ότι η χώρα έχασε λόγω της προσφυγής, συνολικές επενδύσεις ύψους 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που έχει ως αποτέλεσμα την επιβράδυνση της «οικονομικής ανάπτυξης» της χώρας, που τώρα πρέπει να «ζητιανέψει», καθώς οι επενδυτές δε θέλουν να «ρισκάρουν»...

  • Κούρδοι πολιτικοί προχώρησαν σε μποϊκοτάζ της χτεσινής ομιλίας του Ρ. Ερντογάν στο Ντιγιάρμπακιρ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ως προς την άρνηση της τουρκικής κυβέρνησης να αναγνωρίσει την κουρδική μειονότητα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ