Πέμπτη 29 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κάτω τα χέρια από τους αγώνες φοιτητών - σπουδαστών

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

Τα προβοκατόρικα επεισόδια που έγιναν χτες στο Πανεπιστήμιο Πειραιά καταγγέλλει και το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ με ανακοίνωσή του. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Καταγγέλλουμε στη νεολαία και σε όλο το λαό τα σημερινά στημένα επεισόδια ανάμεσα στην κυβερνητική παράταξη, τη ΔΑΠ, και τις γνωστές ομάδες που το τελευταίο διάστημα επιδίδονται στο κυνήγι της κάλπης.

Πλέον, ακόμα και για τους πιο δύσπιστους, γίνεται φανερό ότι πρόκειται για ενέργειες που αξιοποιούνται από την κυβέρνηση, αντιδραστικές δυνάμεις του Πανεπιστημίου με συγκεκριμένο στόχο: Να υποστηρίξουν με όλους τους τρόπους την επίθεση στην ανώτατη εκπαίδευση και να προβάλουν ένα κλίμα χάους και καταστροφών στο Πανεπιστήμιο.

Τα σημερινά επεισόδια μόνο προβοκατόρικα μπορούν να χαρακτηριστούν. Το σκηνικό στήθηκε ανάμεσα σε μπράβους της ΔΑΠ, ανθρώπους της νύχτας και τις γνωστές περιφερόμενες τυχοδιωκτικές ομάδες. Συμμετοχή και κάλυψη έδωσαν οι παρατάξεις των ΕΑΑΚ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που στις σχολές της Αθήνας κατέθεταν κοινή πρόταση για σπάσιμο της κάλπης στις πρυτανικές εκλογές του Πανεπιστημίου Πειραιά!

Αυτά τα σχεδιασμένα προβοκατόρικα επεισόδια αξιοποιεί η κυβέρνηση και οι αντιδραστικές δυνάμεις του Πανεπιστημίου για τη δικαιολόγηση της κρατικής καταστολής απέναντι στο φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα.

Στο στόχαστρο βάζουν ευθέως:

-- Την αμαύρωση του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος.

-- Τη νομιμοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής στη συνείδηση του λαού.

-- Την άρση του πανεπιστημιακού ασύλου, που αποτελεί εμπόδιο για την ασύδοτη δράση των επιχειρήσεων στην ανώτατη εκπαίδευση.

Κάτω τα χέρια από τους αγώνες των φοιτητών - σπουδαστών. Κάτω τα χέρια από το άσυλο!

Καλούμε το λαό σε επαγρύπνηση.

Καλούμε τους φοιτητές και σπουδαστές να μαζικοποιήσουν και να περιφρουρήσουν τον αγώνα τους. Να απαντήσουν στους σχεδιασμούς και την επίθεση της κυβέρνησης. Να απομονώσουν τις τυχοδιωκτικές ομάδες και λογικές.

Το συλλαλητήριο στις 30 Μάη, που έχουν αποφασίσει οι φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι σε όλη την Ελλάδα, να αποτελέσει μαζική και δυνατή απάντηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ