Πέμπτη 29 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΣΥΡΙΖΑ
Διαβλέπει κίνδυνο «συνταγματικής εκτροπής»

Μετά την προχτεσινή συνέντευξη Τύπου του ΣΥΝ για την ανώτατη εκπαίδευση, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε χτες τη δική του ανακοίνωση - θέση για τις πολιτικές εξελίξεις στα ΑΕΙ, που παρά τις ελαφριές διαφορές σε... αποχρώσεις, κινείται στην ίδια λογική με τις θέσεις του ΣΥΝ, εκτιμώντας ότι «η κυβέρνηση σχεδιάζει συνταγματική εκτροπή». Στο ίδιο πνεύμα δηλαδή, με την Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο πρόεδρός του, Αλ. Αλαβάνος, στον πρωθυπουργό, για το αν θα σεβαστεί το Σύνταγμα, στο ίδιο πνεύμα και με το ΣΥΝ, ο πρόεδρος του οποίου Αλ. Τσίπρας έλεγε ότι πρέπει να γίνει ένα... πάρτι για την «ήττα της κυβέρνησης» στο χώρο των δημοσίων πανεπιστημίων, λόγω μη αναθεώρησης του άρθρου 16.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει απόσυρση του νόμου - πλαισίου, ο οποίος κατά την εκτίμησή του «προεξοφλεί την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, αυτή δηλαδή που απέτυχε». Ομως ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή που κατέθεσε ως «θέσεις» του, 28 τροπολογίες που μία προς μία ήταν αντιγραφή στο πνεύμα και το γράμμα του νόμου της κυβέρνησης. Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοαναιρείται ή ζητά την εφαρμογή της δικής του εκδοχής του νόμου; Πάντως οι καθηγητές του είναι σούμπιτοι υπέρ της εφαρμογής του. Αναξιοπιστία και αφερεγγυότητα; Και αυτό ισχύει, όταν δείχνει να άγεται και να φέρεται σε επίπεδο εντυπώσεων, ενώ επί της ουσίας βάζει πλάτες απ' όλες τις μεριές. Και στο νόμο και στην υπονόμευση της πάλης.

Λέει, τέλος, ότι το ΠΑΣΟΚ «βοηθά την κυβέρνηση, διασπώντας το εκπαιδευτικό κίνημα κατά του νόμου - πλαισίου». Προκύπτει όμως το ερώτημα: Πότε συμμετείχε το ΠΑΣΟΚ στο κίνημα κατά του νόμου - πλαισίου, ώστε τώρα να το διασπάσει;

Τελικά, γίνεται κατανοητό ότι όσο ενάντια είναι το ΠΑΣΟΚ στο νόμο - πλαίσιο, άλλο τόσο είναι κι ο ΣΥΡΙΖΑ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ