Παρασκευή 30 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΤΕΛΙΚΟΙ Α1
«Πράσινο» προβάδισμα

Προβάδισμα (με 2-1 στις νίκες) για την υπόθεση τίτλος, απέκτησε - από χτες - ο Παναθηναϊκός που επικράτησε, στο κλειστό γήπεδο του ΟΑΚΑ, του Ολυμπιακού με 78-67. Ηταν μια αναμέτρηση που χαρακτηρίστηκε από πάρα πολλά νεύρα και ένταση. Εντός και εκτός παιδιάς. Ενδεικτική του μεγέθους τους, πάνω στο παρκέ, η αποβολή με ντισκαλιφιέ των Γουντς, Τομάσεβιτς (στην αρχή της τρίτης περίοδο) για απαράδεκτες ενέργειες. Ο πρώτος - ύστερα από λαβή πάλης στον Διαμαντίδη - δέχτηκε πιάσιμο στο λαιμό από το δεύτερο και απάντησε με γροθιά...

Ισορροπημένος ο αγώνας ήταν, ουσιαστικά, μόνο στο πρώτο ημίχρονο. Με μικρές διαφορές, πότε ο ένας και πότε ο άλλος έπαιρναν προβάδισμα, το οποίο όμως γρήγορα εξανεμιζόταν. Ετσι το ημίχρονο βρήκε τους αντιπάλους ισόπαλους με 42-42. Στην επανάληψη (κυρίως λόγω των πολλών λαθών) ο Ολυμπιακός δεν άντεξε. Οι τριφυλλοφόροι εδραίωσαν μια διαφορά (σχετικής) ασφαλείας, στηριζόμενοι ιδιαίτερα στην καλή αντιμετώπιση της άμυνας ζώνης που επιχείρησαν οι «ερυθρόλευκοι». Επόμενη συνάντηση των δύο, την Κυριακή στο ΣΕΦ. Ο Παναθηναϊκός ευελπιστεί να τριτώσει τις νίκες και να στεφθεί πρωταθλητής, ενώ ο Ολυμπιακός να ισοφαρίσει και πάλι, ώστε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο στον 5ο αγώνα.

  • Αναπτέρωσε τις ελπίδες του ο Πανιώνιος για κατάκτηση της 3ης θέσης (που οδηγεί στην Ευρωλίγκα). Κέρδισε χτες το Μαρούσι με 89-82 και οι δύο ομάδες θα συναντηθούν για τέταρτη φορά την Κυριακή. Οι «κιτρινόμαυροι» σε καμιά στιγμή του αγώνα δεν έδειξαν να μπορούν (κυρίως λόγω κούρασης) ν' απειλήσουν τους «κυανέρυρθους». Ενδεικτικό είναι ότι οι γηπεδούχοι δε βρέθηκαν ούτε μια φορά πίσω στο σκορ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ