Κυριακή 1 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΤΙΤΛΟ

ΗΠΑ - ΑΝΕΡΓΙΑ Με ετήσιο ρυθμό της τάξης του 0,9% αυξήθηκε το αμερικανικό ΑΕΠ στο πρώτο τρίμηνο του 2008 σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ. Αναλυτές εκτιμούν ότι η ανάπτυξη θα σταματήσει να επιταχύνεται, καθώς οι υψηλές τιμές ενέργειας και τροφίμων καθώς και η πτώση στην αξία των κατοικιών αναγκάζουν τους καταναλωτές να περιορίσουν τις δαπάνες τους. Εξάλλου, αυξημένες κατά 4.000 στις 372.000 εμφανίστηκαν την περασμένη εβδομάδα οι νέες αιτήσεις για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ- ΑΝΕΡΓΙΑ Ανοδο σημείωσε το Μάη η ανεργία στη Γερμανία, για πρώτη φορά τα τελευταία δύο και πλέον χρόνια, εντείνοντας τις ανησυχίες ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης επιβραδύνεται, μετά το δυναμικό πρώτο τρίμηνο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η στατιστική υπηρεσία της χώρας, ο αριθμός των ανέργων, σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, αυξήθηκε κατά 4.000 συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα στις 3.310.

ΟΗΕ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Σε πενήντα δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο υπολογίζεται το κόστος των καταστροφών στη χλωρίδα και την πανίδα, στις χερσαίες περιοχές του πλανήτη. Σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάστηκε την Πέμπτη στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για τη βιοποικιλότητα, οι πρόσφατες πιέσεις που δέχτηκαν οι τιμές των εμπορευμάτων παγκοσμίως αποτελούν πρόσθετο κίνητρο για άμεση δράση υπέρ του οικοσυστήματος, η ισορροπία του οποίου αποτελεί προαπαιτούμενο για την ανθρώπινη ύπαρξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ