Τετάρτη 4 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Πριμοδοτούν το δικομματισμό

Τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA θα καλέσει σε ακρόαση το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) για παραβίαση της πολιτικής πολυφωνίας κατά του ΚΚΕ και του ΠΑΣΟΚ. Ομως χαμηλά παραμένουν τα ποσοστά προβολής από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων του Απρίλη των θέσεων και των απόψεων του ΚΚΕ και από τους τηλεοπτικούς σταθμούς MEGA, ΑΝΤΕΝΝΑ και ALTER.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΣΡ για το μήνα Απρίλη του 2008, ιδιαίτερα χαμηλό είναι το ποσοστό του ΚΚΕ στα κεντρικά δελτία ειδήσεων του ALPHA, το οποίο φτάνει μόλις το 2,86%. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΣΡ για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απρίλη το αντίστοιχο ποσοστό του ΚΚΕ ήταν 3,5%. Παράλληλα, στα στοιχεία εμφανίζεται μειωμένη και η προβολή του ΠΑΣΟΚ από τον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, με ποσοστό 14,56%. Αυξημένη, σε σχέση με το ΚΚΕ, είναι η προβολή από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών του ΣΥΝ. Το μονοπώλιο όμως στην προβολή εξακολουθεί να έχει η ΝΔ με το μεγαλύτερο ποσοστό να φτάνει στο 67% στον ALPHA, ενώ ο μέσος όρος της προβολής του δικομματισμού φτάνει στο 77,78% σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Στη χτεσινή του συνεδρίαση το ΕΣΡ επέβαλε σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς πρόστιμα ύψους 54.000 ευρώ συνολικά. Συγκεκριμένα, «τιμώρησε» ομόφωνα τον τηλεοπτικό σταθμό ΚΟΣΜΟΣ TV του Νομού Ιωαννίνων με το ποσό των 15.000 ευρώ για υπέρβαση του διαφημιστικού χρόνου ανά διακοπή. Το ποσό των 5.000 ευρώ επέβαλλε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ FM του Νομού Θεσσαλονίκης για εκπομπή σε άλλο νομό και για μη τήρηση των τεχνικών προδιαγραφών. Με 5.000 ευρώ επίσης τιμώρησε το ραδιοφωνικό σταθμό ΡΑΔΙΟ ΔΙΚΤΥΟ του Νομού Μαγνησίας επειδή παρέλειψε να υποβάλλει στοιχεία που του ζητήθηκαν.

Στο ραδιοφωνικό σταθμό ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ του Νομού Θεσσαλονίκης επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 8.000 ευρώ για εξύμνηση και προβολή πράξης βίας. Στον ίδιο ραδιοσταθμό επιβλήθηκαν επίσης πρόστιμα 3.000 ευρώ και για τις εκπομπές «Παίξε Μπάλα» και «Ετσι απλά» για υποβάθμιση εκπομπής. Στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΙΓΑΙΟ ΤV Καλύμνου επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ για εκπομπή άνευ λογότυπου και προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας.

Να σημειωθεί επίσης, ότι το ΕΣΡ είχε εκδώσει και αποστείλει στους τηλεοπτικούς σταθμούς σχετική υπόδειξη για τον περιορισμό του τσιγάρου. Σ' αυτήν ανέφερε ότι τα πρόσωπα που εμφανίζονται στις τηλεοπτικές οθόνες είτε ως παρουσιαστές είτε ως μετέχοντες δεν πρέπει να καπνίζουν κατά τη διάρκεια της εκπομπής. Στο πλαίσιο αυτό το ΕΣΡ, όπως επισήμανε ο πρόεδρος Ι. Λασκαρίδης, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα εγκρίνει την αίτηση της «Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας» να γίνουν κοινωνικά μηνύματα δέκα σχετικών σποτ για τις βλαπτικές συνέπειες του τσιγάρου, που έχουν ετοιμαστεί ώστε να προβάλλονται από όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Τέλος, το ΕΣΡ χτες ενέκρινε την αντικατάσταση του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ Β. Τοκάκη, από τον Ιωάννη Οικονομίδη, διπλωματικό συνεργάτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ