Τετάρτη 4 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αξιοποιεί ρουσφετολογικά την περιουσία των προσφύγων

Στη Βουλή το θέμα με Ερώτηση της βουλευτίνας του ΚΚΕ Β. Νικολαΐδου

To υπουργείο Οικονομικών έχει οικειοποιηθεί την ανταλλάξιμη περιουσία των προσφύγων του 1922 που υπήρχε στο Ταμείο Αποκατάστασης Προσφύγων και την αξιοποιεί με ρουσφετολογικό τρόπο.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Ερώτησή της η βουλευτής του ΚΚΕ Β. Νικολαΐδου και ο αρμόδιος υφυπουργός, Α. Μπέζας, δικαιολόγησε την κυβερνητική τακτική λέγοντας ότι η αξιοποίηση της ανταλλάξιμης περιουσίας των προσφύγων γίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είπε ότι μετά την κατάργηση του Ταμείου Αποκατάστασης Προσφύγων το 1998, τη διαχείριση έχουν αναλάβει οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών το οποίο μάλιστα συνεχίζει να επιχορηγεί τα προσφυγικά σωματεία.

Η Β. Νικολαΐδου στην παρέμβασή της τόνισε ότι η ανταλλάξιμη περιουσία ανήκει στους πρόσφυγες του 1922 και ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα τα οποία το 1922 είχαν αποτιμηθεί σε 100 δισ. δρχ. Δεν μπορεί, είπε, να την οικειοποιείται το υπουργείο Οικονομικών και να την αξιοποιεί ρουσφετολογικά. Πρέπει, τόνισε, η κυβέρνηση να αποδώσει λογαριασμό στους πρόσφυγες για το τι γίνεται με την περιουσία τους και να προχωρήσει στην ενίσχυση των προσφυγικών σωματείων. Εφερε δε ως παράδειγμα τα προσφυγικά σωματεία στη Νίκαια τα οποία δεν πήραν καμία οικονομική ενίσχυση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ