Τετάρτη 4 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Διευρύνεται το σκάνδαλο των υποκλοπών

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Ολοένα και διευρύνεται το σκάνδαλο των υποκλοπών που συγκλονίζει τη Γερμανία καθώς δημοσίευμα της εφημερίδας «Χάντελσμπλατ» αποκάλυψε ότι η ιδιωτική εταιρεία «Network Deutschland», η εταιρεία που εμπλέκεται στο σκάνδαλο υποκλοπών στην «Deutsche Telekom» διενεργούσε υποκλοπές και για λογαριασμό των γερμανικών σιδηροδρόμων - «Deutsche Bahn».

Επικαλούμενη έναν υπεργολάβο της «Network», η εφημερίδα «Χάντελσμπλατ» αναφέρει πως η δουλειά, δηλαδή αυτή των υποκλοπών, που έκανε για τις δύο εταιρείες ήταν παρόμοια: «Ερευνα τηλεφωνικών συνδέσεων, τραπεζικών δεδομένων, καθώς και πλήρεις ακτινογραφίες των προσώπων που ήταν στόχοι». Επίσης στο δημοσίευμα αναφέρεται πως εκπρόσωπος της «Deutsche Bahn» επιβεβαίωσε την ύπαρξη επιχειρηματικών σχέσεων ανάμεσα στη «Network» και την εταιρεία των σιδηροδρόμων, αλλά δήλωσε πως η «Deutsche Bahn» δεν παρακολουθεί παρανόμως προσωπικό της ή πρόσωπα εκτός αυτής.

Τέλος, δημοσίευμα της εφημερίδα «Die Welt» αναφέρει ότι το 90% των προσωπικών δεδομένων (αριθμοί κλήσης, ηλεκτρονικές διευθύνσεις κλπ.) που αποθηκεύονται στη Γερμανία προληπτικά για ένα εξάμηνο βρίσκονται στα χέρια ιδιωτικών τηλεπικοινωνιακών εταιρειών και μόνο κατά 10% σε δημόσιες. Αν από το σκάνδαλο στην «Deutsche Telekom» εξάγουμε ένα συμπέρασμα είναι ότι το ρίσκο κατάχρησης προσωπικών δεδομένων είναι πολύ μεγαλύτερο στις ιδιωτικές παρά στις δημόσιες εταιρείες τηλεπικοινωνιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ