Τετάρτη 4 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΟΓΙΣΤΕΣ
Απεργιακή μάχη για τη Σύμβαση

Στις 13 Ιούνη η πανελλαδική κινητοποίηση

Τη μάχη για την υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας κλιμακώνουν οι λογιστές, οι οποίοι προχωρούν σε 24ωρη απεργία στις 13 Ιούνη, με ομόφωνη απόφαση της ταξικής Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (ΠΟΛ). Η απεργιακή συγκέντρωση έχει οριστεί για τις 11 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος. Αύριο, Πέμπτη, οι λογιστές πραγματοποιούν συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Κάνιγγος, 27) και από εκεί πορεία με προορισμό τα γραφεία του ΣΕΒ.

Οπως υπογραμμίζεται στην κοινή ανακοίνωση της ΠΟΛ και των Ενώσεων της Αθήνας και του Πειραιά, η απόφαση για την απεργία υπαγορεύτηκε μετά την προκλητική και συνολικά αρνητική στάση της εργοδοτικής πλευράς στις διαπραγματεύσεις για τη συλλογική σύμβαση. Συγκεκριμένα, η εργοδοσία πρότεινε αυξήσεις 3,3% από 1/1 και 3% από 1/9 καθώς και την αύξηση του επιδόματος ισολογισμού από 75% σε 77%, ενώ απέρριψε όλα υπόλοιπα αιτήματα της Ομοσπονδίας. Η εργοδοσία, όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση, με επικεφαλής το ΣΕΒ ανοιχτά επικαλείται την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, στα πλαίσια της οποίας επιδιώκει να εναρμονιστούν όλες οι κλαδικές ΣΣΕ.

«Να γιατί, σημειώνεται, η ΠΟΛ και οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις κατήγγειλαν τη συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που χωρίς δισταγμό υποστηρίζει ότι υπέγραψε την καλύτερη σύμβαση των τελευταίων 17 ετών». Η ΠΟΛ καλεί τους λογιστές και τις λογίστριες να δώσουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας. Να διεκδικήσουν, μεταξύ άλλων, πρώτο μισθό 1.500 ευρώ για το λογιστή και 1.400 για το βοηθό. Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους. Υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση για όλους, κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων Σιούφα - Ρέππα - Πετραλιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ