Τρίτη 10 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 62
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Παρέα με τον «902 TV»

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το σημερινό πρόγραμμα της τηλεόρασης του «902».

Στις 18.00 η εκπομπή «Εις Υγείαν» θα ασχοληθεί με την «παιδική ημικρανία». Η κεφαλαλγία δεν είναι σπάνια κατάσταση στα παιδιά και στους εφήβους. Τα τελευταία τριάντα χρόνια, μάλιστα, έχει παρατηρηθεί αύξηση του επιπολασμού των κεφαλαλγιών και κυρίως της ημικρανίας. Η συχνότητά της κυμαίνεται από 2 έως 75% και αυξάνεται με την ηλικία. Στην κλασική επιδημιολογική μελέτη του Bille, στην οποία εξετάστηκαν περίπου εννέα χιλιάδες Σουηδοί μαθητές ηλικίας 7-15 ετών, βρέθηκε ότι μέχρι την ηλικία των 7 ετών το 40% των παιδιών έχει βιώσει ένα ή περισσότερα επεισόδια πονοκεφάλων. Στην ηλικία των 15 ετών, το ποσοστό αυτό φτάνει το 75%.

Ολοι οι επιστήμονες συμφωνούν ότι τα ποσοστά των κεφαλαλγιών με οργανικό υπόστρωμα είναι μικρότερα, στο 5% του συνόλου των παιδιών και των εφήβων που πάσχουν από πονοκέφαλο. Για τις αιτίες που προκαλούν το πρόβλημα αλλά και τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει η κεφαλαλγία, η Ειρήνη Μπαλντίδη συζητά με τον Χάρη Κότσαλη, αναπληρωτή διευθυντή νευρολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Στις 20.30 θα μεταδοθεί το 19ο επεισόδιο της πολωνικής σειράς «07 Αναφέρσου».

Στις 22.00 θα προβληθεί η πολιτική, ενημερωτική εκπομπή «Προεκτάσεις», με τον Κώστα Καραχάλιο.

Στις 23.00 θα μεταδοθεί η εκπομπή «Δεν άνθισαν ματαίως...», η οποία είναι αφιερωμένη στον Κ. Καβάφη. Ποιήματά του διαβάζουν οι Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, Γ. Π. Σαββίδης, Κ. Σαββιδάκης και Μαρία Καψή. Ακούγονται, επίσης, μελοποιημένα ποιήματα του Καβάφη από τους Μ. Χατζιδάκι, Θ. Μικρούτσικο και Δ. Παπαδημητρίου. Επιμέλεια - παρουσίαση: Σοφία Αδαμίδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ