Παρασκευή 13 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ
Εξαγορές αιολικών πάρκων

Στην εξαγορά 4 αιολικών πάρκων προχωρά ο όμιλος Μυτιληναίου αντί 27 εκατ. ευρώ, προκειμένου να τα εισφέρει στη συνέχεια στο ενεργειακό δυναμικό της «Endesa Hellas», της κοινής εταιρείας με την ισπανική «Endesa». Ο όμιλος εξαγοράζει τις εταιρείες «Ενεργειακή Ε2 Αιολική» και «Ενεργειακή Ε2 Αιολικά Πάρκα Καρυστίας» που κατέχουν από 2 αιολικά πάρκα η κάθε μια, συνολικής ισχύος 18,6 MW.

Το μέγεθος του υπερκέρδους που προκύπτει από τις «πράσινες μπίζνες», στις οποίες περιλαμβάνονται τα αιολικά πάρκα, τα οποία ολοένα και περισσότερο συγκεντρώνονται σε λίγες μεγάλες εταιρείες, προκύπτει από τα οικονομικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το 2007 με τζίρο 4,1 εκατ. ευρώ τα κέρδη προ φόρων των εξαγοραζόμενων εταιριών ήταν 3 εκατ. ευρώ! Με την εξαγορά αυτή, το αιολικό δυναμικό της Endesa Hellas φτάνει τα 45 MW.

Ο όμιλος Μυτιληναίου ευνοείται ιδιαίτερα από την κυβέρνηση που πρόσφατα του έκανε δώρο τη μετατροπή της άδειας της μονάδας φυσικού αερίου στην «Αλουμίνιο ΑΕ», ώστε να πουλά ακριβά στο σύστημα και να αγοράζει φτηνότερα για την «Αλουμίνιο». Η μονάδα μάλιστα θα αποδεσμευτεί από την «Αλουμίνιο», παρ ότι βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της, οι οποίες παραχωρήθηκαν αποκλειστικά για τους σκοπούς της εταιρίας αλουμινίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ